Her er boligvinnerne

Se hvilke boliger som har falt minst det siste året.

Boliger i Bergen, Trondheim og Stavanger falt mest det siste året, men holdt seg mest i verdi siden 2000.  Foto: Colourbox.com
Boliger i Bergen, Trondheim og Stavanger falt mest det siste året, men holdt seg mest i verdi siden 2000. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt sank boligprisene i gjennomsnitt med 4,5 prosent fra 2. til 3. kvartal i år. Eneboliger hadde størst prisnedgang fra 2. til 3. kvartal i år, med 5,8 prosent, melder Statistisk sentralbyrå. Prisene på småhus og blokkleiligheter sank med henholdsvis 3,4 og 1,6 prosent i samme periode.

Les også: Disse boligene stiger i verdi

Men det er likevel ikke blokkleiligheter som har falt minst, dersom man ser litt lenger tilbake. Leiligheter har hatt den sterkeste prisnedgangen det siste året, og har falt 5,4 prosent siden samme kvartal i fjor.

Hakket bedre har det gått for småhus, der prisene har sunket med 2,9 prosent, mens eneboliger har falt minst: 1,2 prosent siden tredje kvartal i fjor.

Totalt har boligprisene falt med 2,4 prosent det siste året.

SSB-direktør: Nå er det opp til myndighetene å rydde opp

Gøy på landet

Det er i de største byene prisene faller mest. I Oslo og Bærum har prisene falt 4,3 prosent det siste året, mens prisene i Stavanger, Bergen og Trondheim har falt med 6,3 prosent.

Akershus utenom Bærum og landet forøvrig har ikke merket noe til det store prisfallet: Her falt snittprisen med 0,8 prosent. Når det er sagt: De områdene med størst prisfall har også opplevd den største prisveksten i de foregående årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.