Her er by-Norges billigste og dyreste eneboliger

BOLIG: Ekspertene spår kraftig prisvekst i 2004. Det store spørsmålet er nå hvor høy veksten blir. Her er de dyreste og billigste eneboligene du finner i landets største byer akkurat nå.

Publisert
Sist oppdatert


Er du på jakt etter enebolig? Vi har funnet de billigste og dyreste eneboligene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

Ikke uventet fant vi de dyreste boligene i Oslo. Pristoppen akkurat nå var 6.5 millioner kroner. Men har du finansene i orden og bor et annet sted i landet, trenger du ikke å fortvile.

Også i de andre byene er det mer enn nok boliger å bruke pengene på. Nest dyrest i denne omgangen var Trondheim, med en enebolig til 4.5 millioner kroner.

Kanskje mer interessant er de billigste boligene. Billigste enebolig i Oslo koster nesten 1.9 millioner kroner, mens du får en bolig med sjøutsikt til 1.150.000 på Askøy utenfor Bergen

Trykk på lenkene øverst til høyre for å gå rett til de dyreste og billigste boligene, eller trykk her for å se hva din egen bolig er verdt.

Merk: Søkene ble gjort på nettsidene til Tinde og Finn.no den 8. januar, og vi søkte kun etter de boligene som har blitt lagt ut den siste uken.

Hvor mye vil prisene stige?

[Ugjyldig objekt (NAV94789)]
[Ugjyldig objekt (NAV90948)]

- Vårt boligbarometer viser at enslige i 2002 brukte 43 prosent av sin disponible inntekt til å betale renter det første året etter å ha kjøpt bolig. I dag bruker man 29 prosent, sier direktør Finn Tveter i Norges eiendomsmeglerforbund.

Det gjør at optimismen rår.

På forbundets nettsider spår Tveter en økning i boligprisene på 7 prosent i 2004:

- Vi har allerede hatt en høst med en sterk økning av boligprisene, så vi starter med et høyere nivå enn i 2002. Dessuten har renten en vesentlig betydning, folk tror renten vil holde seg på et rimelig lavt nivå på lang sikt, og da tar de seg råd til en dyrere bolig.

Peter Batta, leder i Huseiernes Landsforbund, er enda mer optimistisk. I samme artikkel peker Batta på lav rente og en bedre situasjon på arbeidsmarkedet som viktige faktorer for boligmarkedet. I tillegg mener han at det er bygget for få boliger de siste årene. Batta spår derfor en oppgang i boligprisene på mellom 5-15 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer