Test av 23 DAB-radioer

Her er de beste av de beste

DAB-vinnere i tre prisklasser.

VINNEREN: Geneva Sound Touring /L er faktisk et helt lite hifi-anlegg. I tillegg er den pen å se på og lett å bruke. Men så må du også ut med rundt 3.500 kroner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VINNEREN: Geneva Sound Touring /L er faktisk et helt lite hifi-anlegg. I tillegg er den pen å se på og lett å bruke. Men så må du også ut med rundt 3.500 kroner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har Dinside testet hele 23 DAB+-radioer. Foranledningen er at de riksdekkende kanalene forsvinner fra FM-nettet i landets mest folkerike område den 20. september (NRK) og 8. desember (P4, Radio Norge med flere).

Dermed er nettradio eller DAB+ de eneste alternativene, om du ikke er fornøyd med bare å høre på lokalradio.

For oversiktens skyld har vi delt dem opp i tre ulike grupper: Radioer under 1.000 kroner, modeller mellom 1.000 og 2.000 og luksus-radioer over 2.000 kroner.

Forskjellene er store, både når det gjelder lydkvalitet, brukervennlighet og antallet funksjoner.

Ikke forvent for mye til under 1.000

I den rimeligste prisklassen bør du ikke forvente de store musikkopplevelsene. Dette er radioer som egner seg best til nyheter, sport og bakgrunnsmusikk til kjøkkensysler. Her er også ekstrafunksjoner som Bluetooth og nettradio en sjeldenhet.

Er du villig til å betale litt mer, får du ofte både bass og god klarhet i lyden. I klassen mellom 1.000 og 2.000 kroner er også Bluetooth vanlig, og noen har også nettradio.

Om du trenger en radio som skal fylle alle dine behov for radio-underholdning, kan du kanskje forsvare en investering på mer enn 2.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer