Her er de beste BSU-kontoene

Se hvor mye du kan tjene på å bytte bank.

BSU-kontoen gjør mer for pengene dine enn sparegrisen.  Foto: colourbox.com
BSU-kontoen gjør mer for pengene dine enn sparegrisen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med dagens lave rentenivå er de relativt rause BSU-renten spesielt gunstig. Du kan få opptil 4,5 prosent rente fra første krone, et rentenivå få andre tilbud kan måle seg mot.

Men det er ikke likegyldig hvilken bank du lar ta seg av sparepengene dine. Ifølge tall fra Finansportalen.no varierer renten du kan få på dine BSU-midler med hele 1,75 prosent. Best rente får du hos Nesset Sparebank som har hele 4,5 prosent rente, og 2,75 prosent rente i Rindal Sparebank. Har du 100.000 kroner på bok taper du 1.750 kroner i renter i år.

Full oversikt med DinSide: Her får du best rente på førstehjemslån med 80, 90 eller 100 % sikkerhet.

Det heter seg at du bare kan opprette en BSU-konto én gang. Har du først vært i så stor pengenød at du har måttet ta ut penger fra denne kontoen, er det over, du får ikke opprettet ny konto. Men visste du at du kan bytte bank så ofte du vil? Du må bare la banken ta seg av byttet, slik at oppspart beløp flyttes direkte fra gammel til ny BSU-konto.

Dette gjør også arbeidet enklere for deg, du trenger kun å forholde deg til din nye bank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer