Test av kjøleskap 2018

Her er de beste kjøleskapene

Det er to kjøleskap fra Samsung som er best i test, ifølge Danske Tænk. Bunnplasseringen går til AEG.

TEST AV KJØLESKAP: Av i alt 21 kjøleskap som er testet av danske Tænk, er det Samsung som kommer best ut. Foto: NTB Scanpix
TEST AV KJØLESKAP: Av i alt 21 kjøleskap som er testet av danske Tænk, er det Samsung som kommer best ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I alt 21 kjøleskap er testet av det danske forbrukermagasinet Tænk, hvor enkelte av modellene ble testet i fjor høst, mens de ferskeste testene har funnet sted i oktober i år.

Samsung stikker av med de to topplasseringene i testen, mens AEG gjør det tilsvarende dårlig i bunn av testen.

Samsung-utklassing

Det er Samsung RR40M71657F og Samsung RR40M7165WW som gjør det best i test, der begge kjøleskapene får 80 av 100 mulige poeng. Begge disse modellene selges i Norge.

I testen er det lagt vekt på kjøleskapenes evne til å kjøle effektivt, energiforbruket, brukervennligheten og hvor mye de bråker.

Begge kjøleskapene fra Samsung klarer seg godt på alle testparametrene, slår Tænk fast.

Temperaturen ligger tett på de 3 grader som innstilt på, og den holder seg veldig jevn i hele skapet. Samtidig er energiforbruket lavt og det er det mest lydløse kjøleskapet i testen.

Kjølekapasiteten er også god for begge Samsung-skapene, danskene viser til at det kun tok 2 timer å få kjølt ned friske matvarer til 7 grader - uten at temperaturen i de allerede nedkjølte matvarene gikk over 5 grader.

Dårlige resultater til AEG

AEG gjør det dårligst av samtlige 21 kjøleskap i testen, hvor danskene også har testet skap fra Bosch, Whirlpool, LG, Scandomestics, Siemens, Electrolux og Liebherr.

Det som i den danske testen fremstår som to kjøleskap, AEG RKE54021DW og AEG RKE54021DX, er i realiteten ett og samme kjøleskap, hvor den eneste forskjellen er fargen, får vi påpekt fra AEG.

Deres kjøleskap får dårlige resultater på kjøleegenskaper. Dette holder bare til 39 av 100 mulige poeng.

Samtidig er det greit å merke seg at to andre AEG-kjøleskap får en høyere score og havner midt på treet i den danske testen.

- Det er uheldig at et av kjøleskapene våre kommer dårlig ut i denne produkttesten. Vi jobber aktivt med produktutvikling og teknologi for å levere hvitevarer av høy kvalitet i alle prisklasser. Samtidig ser vi at man i denne testen har sammenlignet rimeligere AEG-produkter med kjøleskap i langt høyere prisklasser. Da vil kvaliteten på produktene selvsagt variere, kommenterer Arild Andersen, produktkoordinator i AEG til Dinside.no.

Hele testen av kjøleskap finner du på Tænks nettsider (krever innlogging).

Pålitelige eller brannfarlige merker?

Britiske Which? gjennomfører også tester av hvitevarer. Basert på tester og undersøkelser i laboratorium har de sett på hvilke merker som holder best over tid, og dermed er mest pålitelige.

Innen kombiskap, som de har sett nærmere på, er det følgende tre merker som kommer best ut: Bosch, Samsung og LG.

Når det gjelder hvitevaremerker som har skylda i flest branner, er det ett merke som skiller seg spesielt ut på den negative siden: Hotpoint, som skal ha stått for blant annet 17 prosent av brannene i kjøleskap, ifølge Which?.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer