Her er de beste lavenergipærene

De skandinaviske forbrukerrådene har testet sparepærer. Her er vinnerne.

Når glødelampene forsvinner må vi lete etter andre alternativer. Men hvilke skal man velge?  Foto: Colourbox.com
Når glødelampene forsvinner må vi lete etter andre alternativer. Men hvilke skal man velge? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en gang et svensk, et dansk og et norsk forbrukermagasin som bestemte seg for å teste lavenergipærer, etter at EU vedtok å fase ut glødelampen. Danskene var først ute, og testet 42 ulike pærer. Nordmennene kom etter og testet 21, mens svenskene testet 18.

Her har vi samlet alle testvinnerne.

Les også: Hva gjør du når den siste glødelampen har gått?

Svenskene: Philips i topp

La oss ta den siste testen først. I en test utført av det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön var det Philips' lampe Tornado Turbo ESaver (1350 lm) som gikk seirende ut med 68 av 100 mulige poeng. På delt annenplass kom General Electrics Biax electronic, Extra Mini, og Philips Tornado Turbo ESaver (950 lm) med 67 poeng hver.

Verdt å merke seg er at den svenske testen trakk frem at en rekke av sparepærene ikke egner seg like godt som glødelamper ved lave temperaturer, blant annet fordi de bruker ekstra lang tid på å tenne.

Les mer om hvilke pærer du bør velge til utelampen, eller kalde loft og kjellere.

Nordmennene: General Electrics

Da Forbrukerrådet testet sparepærer, stakk General Electrics' pære Biax ekectronic Extra Mini av med seieren, med 72 poeng av 100 mulige. Dersom lysstyrke teller mest, fikk Philips' Tornado 20-23 W full pott på denne delen av testen, mens følgende pærer fikk fire av fem mulige poeng når det kom til holdbarhet: Pilips Softone, 7-9 W, Philips downlighter GU 10, Osram Duluxstar Mini twist 10-12 W og General Electrics Biax electronic, Extra Mini.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer