Test av luftavfuktere

Her er de beste luftavfukterne

Det er stor forskjell i energibruk og effektivitet hos luftavfuktere, avslører stor test.

TEST AV LUFTAVFUKTERE: Det er stor forskjell på energibruk og effekt blant luftavfukterne. En annen ting er om du strengt tatt TRENGER en. Foto:  Wstockstudio / Shutterstock / NTB scanpix
TEST AV LUFTAVFUKTERE: Det er stor forskjell på energibruk og effekt blant luftavfukterne. En annen ting er om du strengt tatt TRENGER en. Foto:  Wstockstudio / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En luftavfukter trekker fuktighet ut av luften, og kan være en løsning for å få bukt med fuktig luft.

Ifølge den svenske Energimyndigheten kan en luftavfukter ofte være en mer effektiv måte å avfukte et rom enn å varme opp det - ut fra et energisynspunkt.

De har nå testet 11 luftavfuktere på kapasitet, effektivitet og brukervennlighet - og de kan avsløre store forskjeller i energibruk:

- Den mest effektive kondensavfukteren trekker dobbelt så mye fuktighet ut av luften for samme energimengde som den minst effektive. Med rett avfukter kan du få bedre inneklima uten at du behøver å øke innetemperaturen, uttaler Martijn Jansen ved Energimyndighetens Testlab i en pressemelding.

De fleste luftavfukterne som Energimyndigheten har testet, er også til salgs i Norge.

De har testet tre ulike typer luftavfuktere, som bruker forskjellige teknikker til å trekke fuktigheten ut av lufta, men det er kondensavfukterne og til en viss grad kombiavfukterne som er mest egnet til innomhusbruk.

Testen viser at det er forskjell på effektivitet og kapasitet mellom luftavfukere med samme teknikk - og at det er store forskjeller i energiforbruk for de ulike kondensavfukterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer