Stor svensk test av kantklippere

Her er de beste oppladbare kantklipperne

Disse er best på å trimme gresset ditt.

KVALITETSFORSKJELL: Batteritid, støynivå og evnen til å klippe er alle viktige elementer når man skal velge kantklipper. Foto: Brynjulf Blix
KVALITETSFORSKJELL: Batteritid, støynivå og evnen til å klippe er alle viktige elementer når man skal velge kantklipper. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert

En kantklipper (eller gresstrimmer, som de også kalles) er uvurderlig for hageeiere. Den fikser de områdene som ikke gressklipperen tar og klipper nøyaktig rundt blomsterbed, foran trapper og langs husvegger.

På Prisjakt.no finner vi hele 387 modeller av den batteridrevne, oppladbare typen som vi tar for oss her.

Forbrukermagasinet Råd & Rön har testet 13 (krever abonnement) av dem.

(Artikkelen inneholder lenker til produkter via tjenesten Prisjakt, som Dinside har et kommersielt samarbeid med. Prisjakt-lenkene gir deg beste tilbud på varen. Dinside har ingen bindinger rundt hvilke produkter vi velger å skrive om.)

Billig-klipperen fra Biltema duger

Ikke alle er villige til å legge ut flere tusenlapper for en kantklipper, men heldigvis finnes det gode modeller til en rimelig penge.

Vær likevel oppmerksom på at batteri og lader ofte kommer i tillegg, og da øker jo totalprisen vesentlig.

Testens nest billigste modell (den billiggste omtales lenger ned) er Biltema CGT 36. Denne koster 499 kroner, vel å merke uten batteri og lader. Når batteri til 499 og lader til 299 legges til, ender prisen på 1.297.

GOD NOK: Biltemas kantklipper når ikke helt opp til toppen, men fungerer ifølge den svenske testen bra til en hyggelig pris. Foto: Biltema
GOD NOK: Biltemas kantklipper når ikke helt opp til toppen, men fungerer ifølge den svenske testen bra til en hyggelig pris. Foto: Biltema Vis mer

Samlet sett får denne modellen 63 poeng av 100 mulige. Til sammenligning får testens beste (Bosch AdvancedGrassCut 36Li til rundt 3.000 kroner (inkludert batteri og lader) 78 poeng.

Går vi nøyere inn på enkeltresultatene, ser vi at Biltemas billigklipper overraskende nok på noen punkter gjør det like bra eller til og med bedre enn flaggskipklipperen fra Bosch.

Det gjelder først og fremst batterikapasiteten, der Biltema scorer 7 mot Bosch 6. Mens Bosch bare går i 13 minutter og 43 sekunder, holder Biltema-klipperen ut i hele 22 minutter. Også ladetiden er kortere - med 1 time for Biltema og 1 time og 10 minutter for Bosch.

Også i lydnivå går Biltema av med seieren. Bosch ligger på 93 desibel, mens Biltema ligger på 86. Når det gjelder subjektivt opplevd lydnivå og evnen til å forstyrre naboen over gjerdet, stiller de to modellene likt.

Slik er Clas Ohlson-klipperen i forhold

Det er først og fremst når det gjelder klippeegenskapene at Bosch løper fra Biltema.

Både når det gjelder vannrett gresskant, loddrett gress, mot gjerder, høyt gress, kraftig vegetasjon og gress mot hellelagt gangsti scorer Bosch flere poeng.

KONKURRENT: Clas Ohlsons Cocraft-klipper får lik poengsum som Biltemas. Foto: Clas Ohlson
KONKURRENT: Clas Ohlsons Cocraft-klipper får lik poengsum som Biltemas. Foto: Clas Ohlson Vis mer

Biltema-klipperen er likevel ikke alene i den hyggelige prisklassen. Som så ofte ellers kniver Biltema med Clas Ohlson om laveste pris.

Cocraft GA36 selges gjennom Clas Ohlson-kjeden, og koster 1.698 kroner - altså 401 kroner mer enn Biltemas kantklipper. Det gjør den til testens tredje billigste.

Også denne får 63 poeng totalt. Og poengsummene for hver enkelt disiplin - klipperesultat, brukervennlighet, batterikapasitet, line-frammating og lydnivå - er helt likt som Biltema-modellen.

På klipping rundt gangsti er den noe bedre, mens batterilevetiden er tre minutter mindre enn Biltema. Cocraft støyer 1 desibel mindre enn Biltema, mens den opplevde lyden er den samme.

De tre beste mot hverandre

De tre vinnerne i testen er foruten Bosch AdvancedGrassCut 36 Honda HHTE38BE til heftige 5.270 kroner med batteri og lader og Black and Decker STC5433PC til 2.995 med samme tilbehør inkludert.

Mens Bosch har testens høyeste poengsum på 78, ligger ikke de to andre langt etter. Hondas klipper får 77, mens Black and Deckers modell stikker av med 75.

VINNEREN: Bosch AdvancedGrassCut 36 vinner en knapp seier foran klippere fra Honda og Black and Decker. Foto: Jernia
VINNEREN: Bosch AdvancedGrassCut 36 vinner en knapp seier foran klippere fra Honda og Black and Decker. Foto: Jernia Vis mer

Bosch har et betydelig forsprang mot de to andre når det gjelder vannrett gresskant. Her scorer Bosch 9 poeng og de to andre 6.

Også når det gjelder klipping rundt gangsti er Bosch suveren, med 8 poeng mot 4 (Honda) og 5 (Black and Decker)

Når det gjelder loddrette klippeoppgaver, stiller Bosch og Honda likt med 9 poeng hver, mens Black & Decker ligger på 8.

På batteritiden er det Black and Decker som er vinneren med 18 minutter og 23 sekunder. Honda-klipperen varer bare marginalt lenger enn Bosch med 14 minutter og 50 sekunder.

For øvrig er nummer to og tre betydelig stillere enn vinneren. Mens Bosch ligger på 90 desibel, kan både Honda og Black and Decker skilte med 80.

Denne bør du styre unna

Dårligst skussmål i den svenske testen får Gardena Easy Cut Li 18-23R, som er testens billigste til 1.129 kroner med lader og batteri.

TREG STRØM: Gardena-klipperen scorer aller dårligst på ladetid. Foto: Gardena
TREG STRØM: Gardena-klipperen scorer aller dårligst på ladetid. Foto: Gardena Vis mer

Det er først og fremst den ekstremt lange ladetiden som trekker ned her. Mens vinnermodellen fra Bosch lader på 1 time og 10 minutter og Honda klarer det på en drøy halvtime, bruker Gardena hele fem timer fra batteriet er tomt til det er fulladet.

Og når batteriet først er ladet opp, kjører den bare 11 minutter og 30 sekunder. Flere i testen klipper dobbelt så lenge som dette.

Gardena scorer også lavt på klipperesultatet. Både på vannrett gress og kraftig vegetasjon ligger den på en treer.

Best er den på høyt gress, der den får en femmer på skalaen. I tillegg er den blant testens stilleste, med et målt lydnivå på 76 desibel. Her er det bare Stihl FSA56 med 72 desibel som slår den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer