Test av støvsugere 2017

Her er de beste støvsugerne

Svensk test av støvsugere avslører store forskjeller. Her er de beste og de dårligste.

BRÅKETE? Svensk test av 10 støvsugere avslører store forskjeller i støvsugerstøy ... og nei, da snakker vi ikke om tilleggsstøy fra den som opererer støvsugeren - men den støyen som støvsugeren selv lager. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
BRÅKETE? Svensk test av 10 støvsugere avslører store forskjeller i støvsugerstøy ... og nei, da snakker vi ikke om tilleggsstøy fra den som opererer støvsugeren - men den støyen som støvsugeren selv lager. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

EU stiller stadig strengere krav til energikrevende produkter, som for eksempel lyspærer, kaffetraktere, varmtvannstanker og annen hjemmeelektronikk.

I 2014 kom de første kravene til energieffektivitet i støvsugere: Motorytelsen fikk ikke være over 1.600 watt og det kom krav til oppsugingsevne.

Kravene til støvsugerne skjerpes ytterligere fra 1. september 2017.

Du kan lese mer om de nye kravene lenger ned i artikkelen, men kort fortalt dreier det seg blant annet om skjerping av krav til oppsugingsevne, støy og motorstørrelse.

Merk også at kravene kun gjelder for vanlige støvsugere - og ikke for blant annet robotstøvsugere.

Nå har svenske Energimyndigheten testet 10 støvsugere på det svenske markedet. Mange av disse er støvsugere vi også har i norske butikker.

Og som du kan se av resultatene: Det er forskjeller både på oppsugingsevne og støy.

Alle består - men det er likevel store forskjeller

Energimyndigheten har testet nye støvsugere for å se om de oppfyller økodesignkravene - altså kravene til energieffektivitet, støy og så videre. De har testet støvsugere i alle prisklasser og med energimerking fra A til E, og de har testet markedslederne. De har testet både støvsugere med eller uten pose.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer