Test av vakuumposer

Her er de beste vakuumposene

Bruker du vakuumposer til oppbevaring? Her er de beste, ifølge svensk test.

SPAR PLASS MED VAKUUMPOSER: Vakuumposer, også kalt kompresjonsposer, kan rydde plass til mer både i kofferten og i skapet. Svenske Testfakta har testet vakuumposer fra åtte forskjellige butikker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SPAR PLASS MED VAKUUMPOSER: Vakuumposer, også kalt kompresjonsposer, kan rydde plass til mer både i kofferten og i skapet. Svenske Testfakta har testet vakuumposer fra åtte forskjellige butikker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vakuumposer eller kompresjonsposer er redningen for mange med begrenset lagringsplass.

Disse kan brukes til lagring av mye som du kanskje ikke bruker så ofte i perioder – som for eksempel når du skal pakke bort store vinterklær i sommersesongen – eller når sommerklærne skal pakkes bort i den andre enden av året.

Kompresjonsposer kan også være redningen i kofferten - for å få plass til mer.

Sommerdyner og vinterdyner er andre typiske ting som tar stor plass når de ikke er i bruk – og som det kan være fristende å komprimere til et mindre volum slik at det ikke fyller hele skapet ditt når du ikke skal bruke det på en stund.

Men pass på: Lufttette poser er ikke anbefalt for oppbevaring av dyner, både fordi det ødelegger spensten i dun og fibermaterialene som dyner og puter er fylt med – og fordi et lufttett rom er god grobunn for mugg dersom for eksempel dynen ikke er helt tørr når du pakker den inn.

Så skal du bruke kompresjonsposer til dyner og puter, må du i alle fall sørge for at de er helt tørre før du pakker dem inn.

De beste vakuumposene

Svenske Testfakta har nå testet åtte forskjellige vakuumposer – også kalt kompresjonsposer. De har testet produkter fra Ikea, Clas Ohlson, Jula, Jysk, Rusta, Rörets, Smarta saker og ÖoB.

SLIK BLIR DET KOMPRIMERT: Vakuumposene lukkes med en lukkemekanisme - og så suges lufta ut av posen ved hjelp av en støvsuger. Det er stor forskjell på hvor godt posene holder på vakuumet. Foto: Kristin Sørdal
SLIK BLIR DET KOMPRIMERT: Vakuumposene lukkes med en lukkemekanisme - og så suges lufta ut av posen ved hjelp av en støvsuger. Det er stor forskjell på hvor godt posene holder på vakuumet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Som du kan se, er noen av disse typiske svenske kjeder, mens mange også har butikker i Norge.

Testvinneren er vakuumposene fra Smarta saker, men både posene fra Ikea, Rusta og Rörets kommer godt ut. Clas Ohlsons vakuumposer får kritikk for å både lekke luft og for at de er dyrest.

Testvinneren er fra butikken Smarta saker.

– Posene er vårt eget produkt som vi har hatt i sortimentet siden 2007. Det er veldig gøy å få bekreftet at våre vakuumposer holder høy kvalitet. Det er et produkt som er høyt verdsatt blant våre kunder, sier Maria Eriksson, markedsansvarlig hos Smarta saker, til Dinside.

Hun sier videre at de ikke har noen butikk i Norge og at de dessverre ikke per nå kan levere til Norge fra deres nettbutikk.

Dersom du liker posene og ønsker å kjøpe dem, må du altså oppsøke butikken deres i Stockholm – alternativt bestille varen poste restante til et postkontor i Sverige.

Her får du dem

Vi greier ikke å finne Ikea sine vakuumposer i det norske sortimentet på Ikea.no, men vi ser at de selges hos Ikea i Sverige.

Av andre som kommer godt ut i testen og som du også får kjøpt i Norge, er posene fra Rusta - som du også får kjøpt i Rustas norske butikker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer