Test av vakuumposer

Her er de beste vakuumposene

Bruker du vakuumposer til oppbevaring? Her er de beste, ifølge svensk test.

SPAR PLASS MED VAKUUMPOSER: Vakuumposer, også kalt kompresjonsposer, kan rydde plass til mer både i kofferten og i skapet. Svenske Testfakta har testet vakuumposer fra åtte forskjellige butikker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SPAR PLASS MED VAKUUMPOSER: Vakuumposer, også kalt kompresjonsposer, kan rydde plass til mer både i kofferten og i skapet. Svenske Testfakta har testet vakuumposer fra åtte forskjellige butikker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vakuumposer eller kompresjonsposer er redningen for mange med begrenset lagringsplass.

Disse kan brukes til lagring av mye som du kanskje ikke bruker så ofte i perioder – som for eksempel når du skal pakke bort store vinterklær i sommersesongen – eller når sommerklærne skal pakkes bort i den andre enden av året.

Kompresjonsposer kan også være redningen i kofferten - for å få plass til mer.

Sommerdyner og vinterdyner er andre typiske ting som tar stor plass når de ikke er i bruk – og som det kan være fristende å komprimere til et mindre volum slik at det ikke fyller hele skapet ditt når du ikke skal bruke det på en stund.

Men pass på: Lufttette poser er ikke anbefalt for oppbevaring av dyner, både fordi det ødelegger spensten i dun og fibermaterialene som dyner og puter er fylt med – og fordi et lufttett rom er god grobunn for mugg dersom for eksempel dynen ikke er helt tørr når du pakker den inn.

Så skal du bruke kompresjonsposer til dyner og puter, må du i alle fall sørge for at de er helt tørre før du pakker dem inn.

De beste vakuumposene

Svenske Testfakta har nå testet åtte forskjellige vakuumposer – også kalt kompresjonsposer. De har testet produkter fra Ikea, Clas Ohlson, Jula, Jysk, Rusta, Rörets, Smarta saker og ÖoB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer