Hvordan spare strøm?

Her er de viktigste strømspare­tipsene

Vil du få ned strømregningen, behøver du ikke å starte med å dempe belysningen.

SPARE STRØM? Du trenger ikke sitte i mørket om du vil spare strøm. De årlige strømutgiftene til lys er nemlig svært lave. Foto: NTB Scanpix
SPARE STRØM? Du trenger ikke sitte i mørket om du vil spare strøm. De årlige strømutgiftene til lys er nemlig svært lave. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skrur du av lyset hver gang du går ut av rommet for å få ned beløpet på den månedlige strømregningen?

Det er mange smarte måter å spare strøm på - men ikke alle strømsparetips er det verdt å prioritere. Det er nemlig ikke alle elektriske produkter som er like store strømsluk.

Her forteller vi deg hvilke strømsparetips som faktisk monner - og hvilke du ikke trenger å stresse med, om du vil få ned strømregningen.

Lite å spare på å skru av lyset

I en gjennomsnittlig norsk husholdning går store deler av strømforbruket til én ting: Oppvarming.

En rapport Vestlandsforskning utarbeidet for NVE i 2012, viser at oppvarming av bolig i snitt utgjør 57 prosent av husholdningenes energiforbruk.

Dermed vil det ikke være færre klesvask eller å sitte i mørket som merkes best på strømregningen.

- Mange tror det er elektriske apparater, belysning og klesvask som fører til høye strømregninger, sier Daniel Milford Flathagen, kommunikasjonsrådgiver i Enova til Dinside.

En oversikt laget av strømselskapet Norgesenergi, viser at elektriske produkter som kjøkkenvifta, hårføneren og støvsugeren gir deg svært lave strømutgifter i løpet av et år. Heller ikke TV-en bruker mye strøm, og ifølge strømselskapet koster 21 timers ukentlig TV-titting deg 132 kroner i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer