Her er det billigst å kjøpe bolig

Boligsalget økte i 2. kvartal - og mest for borettslagsleiligheter. Aust-Agder har den laveste gjennomsnittsprisen. Sjekk ditt fylke!

SALGET ØKER: Salget av borettslagseiendommer økte mest i 2. kvartal 2019. Det er Aust-Agder som har den laveste gjennomsnittsprisen på kjøp av borettslagseiedommer. Laveste gjennomsnittspris pris på selveierboliger finner du i Finnmark. Foto: NTB scanpix
SALGET ØKER: Salget av borettslagseiendommer økte mest i 2. kvartal 2019. Det er Aust-Agder som har den laveste gjennomsnittsprisen på kjøp av borettslagseiedommer. Laveste gjennomsnittspris pris på selveierboliger finner du i Finnmark. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I alt ble det omsatt 31.100 boliger i fritt salg i 2. kvartal 2019, en økning på 3 prosent fra samme kvartal i 2018. Boliger i borettslag hadde en vekst på 4 prosent, mens selveierboliger økte med 2 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå.

De viser til nye tall fra statistikken Eiendomsomsetning. Der kan du også se gjennomsnittsprisene i alle landets kommuner, både for borettslag og selveier. Dette kan du også se utdrag av lenger nede i artikkelen.

  • Det var Aust-Agder som hadde de billigste borettslagseiendommene i 2. kvartal, med en gjennomsnittspris på 1,2 millioner kroner.
  • Laveste gjennomsnittspris for selveierkjøp var i Finnmark, med en pris på 2,3 millioner kroner.

Gjennomsnittspris 2,6 mill. i borettslag

Ifølge SSB, var gjennomsnittsprisen i hele landet for en borettslagseiendom i 2. kvartal, på 2,6 millioner kroner, pluss fellesgjeld på 344.000 kroner per omsetning.

Den høyeste gjennomsnittsprisen var i Oslo – med 3,7 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer