Her er det dyrest å bo

Du vil ikke tro hvor mange steder som har blitt dyrere enn Oslo.

Oslo har blitt en relativt billigere by å leve i det siste året, skal vi tro disse undersøkelsene. Foto: Colourbox.com
Oslo har blitt en relativt billigere by å leve i det siste året, skal vi tro disse undersøkelsene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye som har blitt billigere i Norge det siste året. Bensinprisen faller, byggekostnadene har gått ned, lavpriskjedene øker omsetningen, billettprisene på fly har rast nedover, det samme har prisene på klær og sko gjort. Høsten 08 og tidlig på våren 09 gikk det heller ikke fremad med boligprisene, selv om denne tendensen synes å ha snudd nå.

Her er boligmarkedet hetest

Så da bør vi kanskje ikke bli så overrasket over at Norges hovedstad ikke troner i nærheten av pallen på listen over verdens dyreste byer? I fjor lå Oslo på 4. plass på en liste med mer enn 140 byer, rangert av Mercer. I år finner vi hovedstaden på 14. plass. I en annen undersøkelse, utført av ECA International, falt Oslo fra 2. til 7. plass, og København gikk forbi som dyreste by i Europa. På denne listen finner vi også Stavanger nede på en 13. plass, ti plasser ned fra året før.

Her ser du 2xtopp-20

Valutaendringer er grunnen

Det er store endringer i levekostandene fra by til by, og også fra i fjor har det skjedd betydelige endringer. Forandringer i styrkeforholdet mellom ulike valutaer er den viktigste forklaringen på endringene i listene denne gangen. Europeiske byer har stort sett beveget seg nedover listene, etter at styrkeforholdet til dollaren har skiftet betraktelig siden i fjor. I perioder i 2008 kunne dollar kjøpes rekordbillig med de fleste europeiske valutaer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer