Her er det dyrest å leie

Du betaler mest for å leie i Oslo, Bærum og Akershus.

Unge leietakere som flytter ofte, betaler også mest i leie, ifølge ny undersøkelse. Illustrasjonsbilde: Colourbox.com  Foto: colourbox.com
Unge leietakere som flytter ofte, betaler også mest i leie, ifølge ny undersøkelse. Illustrasjonsbilde: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leiemarkeds-undersøkelsen (LMU) 2008 viser at leietakere betaler mest for en leid bolig i Oslo med Bærum, og i Akershus. I gjennomsnitt betaler leietakere henholdsvis 6.811 og 5.702 kroner per måned i disse to områdene, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Bør du eie eller leie? Beregn med vår kalkulator

Gruppert etter antall rom i boligen koster det i gjennomsnitt 6.266 og 7.775 kroner i måneden å leie to- og treroms utleiebolig i Oslo med Bærum.

De laveste leiene finner vi i de minste tettstedene samt i spredtbygde strøk der leiene for tilsvarende antall rom er 3.134 og 3.579 kroner.

På landsbasis er gjennomsnitt månedlig leie for en toroms utleiebolig på 4.569 kroner, mens en treroms utleiebolig ligger på 5.209 kroner.

Leieforholdets lengde har betydning

LMU viser at leieforholdets lengde også er en viktig forklaringsfaktor til leienivået. Ifølge LMU har kontrakter som ble inngått i 2008 og 2007, en gjennomsnittlig månedsleie på vel 1.000 kroner mer enn leieforhold som startet for over seks år siden. Leiemarkedet i Norge domineres av relativt korte leieforhold. Dette er sannsynligvis fordi en stor andel av de som leier, er unge og mobile leietakere. I henhold til LMU 2008 er bare knapt 20 prosent av de registrerte leieforholdene seks år eller eldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer