Her er det for hett

Og det er ikke bra.

Mange vet ikke at kjøleskapet holder for høy temperatur. Foto: COLOURBOX.COM
Mange vet ikke at kjøleskapet holder for høy temperatur. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet anbefaler at kjøleskapet skal holde en temperatur på fire grader eller lavere. Blir kjøleskapet for varmt, taper maten seg fortere enn du tror. Oppbevares matvarene varmere enn fire grader, reduseres holdbarheten dramatisk for mange mattyper.

Undersøkelser fra Electrolux viser at svinekjøtt kan bli dårlig etter tre dager i et kjøleskap som holder fem grader. Også andre lettbedervelige matvarer som kjøttpålegg, fisk og kylling er ekstra sårbare i sommervarmen.

Her er hvitevarene som varer lengst

For hete vaner

Seks av ti nordmenn mener fire-fem grader er den perfekte kjøleskapstemperatur, viser en undersøkelse SeeYou har gjennomført for Lefdal Elektromarked.

– Mange er nok ikke klar over at dersom temperaturen overstiger fire grader, blir en rekke matvarer dårligere mye raskere enn om det er to-tre grader i kjøleskapet, sier hvitevaresjef Lars Hoel i Lefdal Elektromarked til Newswire.

Her er de verste bakteriefellene

Ti grader i øverste hylle

– Mange ville bli overrasket hvor varmt det kan bli i kjøleskap dersom døren åpnes ofte. Temperaturer på opptil ti grader på øverste hylle er ikke uvanlig. Under slike forhold får også skadelige bakterier gode vekstvilkår, sier kategorisjef Lena Wånemark til Newswire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer