Her er drømmeanlegget

LYD & BILDE: Vi ba tre HiFi-kjeder anbefale hvert sitt surroundanlegg til rundt 20.000 kroner. Resultatet ble tre unike lyd- og bildeopplevelser. Vi fikk likevel en soleklar favoritt.

Publisert
Sist oppdatert

DVD-bølgen har for alvor nådd trauste nordmenn, men skal du få fullt utbytte av filmopplevelsen holder det ikke med lyd fra TVen - du må ha et surroundanlegg.

Og her er det lett å gå seg vill, markedet renner over av produkter i alle slags prisklasser, forvirrende forkortelser og begreper, og ikke minst mange butikkselgere som ikke evner å gjøre dette forståelig for deg som kunde.

Hver sin smak

Stol på ørene dine, heter det i lydkretser. Nettopp det har vi gjort.

Oslo-butikkene Hi-Fi klubben i Marcus Thranes gate, HiFi Center-kjeden i Henrik Ibsens gate, og Elektro + på Grünerløkka satte alle sammen det de mener er et godt surroundanlegg til ca. 20.000 kroner.

Vis meg resultatene av surround-testen

Savner du Akers Mic, vinneren av vår Hifi-test? Det gjør vi også. Pga. ankomst av nye produkter hadde dessverre ikke butikken mulighet til lyttetesting da vi var innom.

Testen

I følge Johan Antonsson fra Hi-Fi klubben kjøper de fleste av deres kunder surroundanlegg for mellom 20 og 30.000 kroner.

- Et surroundanlegg skal ikke bare spille av DVD-filmer, det skal også kunne spille musikk. Valget av komponenter bør derfor være tilpasset filmsmak og den type musikk du liker, sier Antonsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer