Her er Google uønsket

Innbyggerne vil ikke kartlegges.

Her er Google uønsket
Publisert
Sist oppdatert

På samme måte som skattelistene stadig vekk ønskes unntatt fra offentligheten av landets bemidlede, finnes det de som argumenterer for at Googles særdeles nysgerrige karttjeneste, Google Maps, også gjør det altfor lett for tjuvradder med internettforbindelse å finne fram til velstående nabolag.

Innbyggerne i landsbyen Buckinghamshire i Broughton, England, tilhører nok den siste kategorien. Onsdag denne uka kjeppjaget de Google fra byen.

Mistet bakkekontakten

Landsbyen er allerede kartlagt fra lufta, slik du kan se her. Innbyggerne vil derimot ha seg frabedt å bli overvåket fra bakken.

Google Maps kartlegger nemlig også store deler av verden fra gateplan, hvor de kjører rundt i en anonym, men likevel oppsiktsvekkende kamerabil, som med et 360-graders kamera på taket tar kontinuerlige bilder til bruk i karttjenesten.

En slik bil med takkamera var på vei inn i Buckinghamshire, da en innbygger ved navn Paul Jacobs ifølge Guardian oppdaget den umerka Opelen fra boligvinduet.

Handlekraft

Jacobs løp umiddelbart ut døra, hamret på naboenes dører, og hadde etter kort tid samlet nok mennesker til å stanse Google-bilen. Til slutt ble også politiet tilkalt, og da forsvant Opelen raskt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer