Her er hjemmefellene

Det er mye som kan gjøre deg syk hjemme. Her er verstingene.

ZZZZZZZZZZUUUUUUUG: Støvsugeren kan være en ekstremt bråkete affære, men det er heldigvis ikke tilfelle med Tænks best i test-vinnere. Foto: colourbox.com
ZZZZZZZZZZUUUUUUUG: Støvsugeren kan være en ekstremt bråkete affære, men det er heldigvis ikke tilfelle med Tænks best i test-vinnere. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesa renner eller og hosten er tørr, og du er overbevisst om at det var mannen ved siden av deg på bussen som har smittet deg.

Men visste du at 65 prosent av forkjølelser og sykdommer kommer fra hjemmet ditt?

Det du gjør hjemme har mye å si for helsen din, både på kort og lang sikt, melder WebMD.

Her er seks ting du gjør i hjemmet ditt, som kan gjøre deg syk.

Ti råd mot bassilusker

Å bruke svamp

Det mest skitne rom i alle hus, er kjøkkenet. Det er fordi vi jobber med døde dyr på kjøkkenbenken og i vasken, ifølge Phillip Tierno, som blant annet har skrevet boken The Secret Life of Germs. Ifølge ham kan rødt kjøtt være bærere av både E. Coli, salmonella og andre viruser og bakterier.

De fleste vasker kjøkkenbenken og kjøkkenbordet etter å ha spist og lagd mat med det vanligste ”verktøyet” i de fleste hjem: svampen eller kluten. Denne blir da bærer av E. coli bakterie og andre uønskede bassilusker.

- Det er det mest skitne vi har i hele kjøkkenet, sier Tierno.

Og ironisk nok, jo mer du vasker og jo renere du prøver å få det, jo flere bakterier sprer du rundt i kjøkkenet. Tierno mener at kluten og svampen kan bli bostedet til millioner av bakterier, som kan gjøre deg syk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer