Her er hyttene vi vil ha

Interessen for fritidsboliger er rekordstor. Disse hyttene er mest populære.

Hvalerøyene er Norges mest ettersøkte hytteområde. Her panorama fra Skjærhalden.  Foto: Wikipedia
Hvalerøyene er Norges mest ettersøkte hytteområde. Her panorama fra Skjærhalden. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du nordmenn flest ville ha hytte i Blindleia? Da må du tro om igjen.

Norges mest ettertraktede hytteområde i juni i år var Hvaler. Ihvertfall ifølge antall søk som er gjort på Finn.no. Nesten 16.000 spesifiserte Hvaler som ønsket hytteområde i juni i år. Kragerø var nest mest populært, med i underkant av 11.000 søk, etterfulgt av Larvik (ca 9.000), Tjøme (8.000) og Sandefjord (6.500). Under 1.000 så på hytter i Blindleia.

Hvor mye er hytten din verdt? Sjekk med vår hyttetakstkalkulator

Hvaler er også et av de stedene det selges flest hytter (39 i 2008 og hittil i år), kun slått av nabokommunen Fredrikstad, der 44 fritidsboliger ble solgt i samme periode. Når det gjelder pris, er imidlertid ikke disse kommunene på topp. Aller dyrest er det å kjøpe hytte i Lillesand, der snittprisen i fjor var på 5,6 millioner kroner. På Tjøme var snittprisen 5,5 millioner, mens vi må et stykke ned på listen over gjennomsnittlig salgspris før vi kommer til Hvaler. Her kostet gjennomsnittshytten i fjor 2,79 millioner kroner.

I markedet for hytter

Mens interessen for fritidsboliger på Finn har skutt i været de siste årene, så har prisene gått nedover. Antall unike ukentlige brukere økte med 20 prosent fra 2007 til 2008. Hittil i år er tallet 146.074, det høyeste antallet noen sinne, og opp 15 prosent fra fjoråret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer