Kapselmaskin, kaffeputer eller håndbrygging?

Her er kaffevalgene du kan velge blant når du bare trenger en kopp eller to

En stor kaffetrakter er kanskje ikke nødvendig når man stort sett lager kaffe til seg selv. Men det finnes alternativer.

KJAPPE OG TREIGE: Noen av bryggemetodene er gjort unna i en fei og er fint når du har det travelt, mens andre krever tid og presisjon – og da må du selvsagt sette av tid til å nyte det svarte brygget også. Foto: Plainpicture 
KJAPPE OG TREIGE: Noen av bryggemetodene er gjort unna i en fei og er fint når du har det travelt, mens andre krever tid og presisjon – og da må du selvsagt sette av tid til å nyte det svarte brygget også. Foto: Plainpicture  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaffe kommer i en mengde forskjellige varianter. Det samme kan sies om tilberedningsmetodene. Du kan trakte, presse eller koke – du kan til og med bruke vakuum.

Tradisjonelt har den gode gamle kaffetrakteren vært et fast innslag i de norske hjem, men de siste årene har også andre maskiner kommet på markedet.

Det er ikke en gang alt som kan kalles maskiner, og etter hvert så har det dukket opp så mange måter å tilberede kaffe på atte hjælp.

Og hjelpe deg er akkurat det vi skal. Under finner du en oversikt over de mange måtene du kan lage kaffe i små porsjoner, og hva du trenger for å få det til.

Dryppmetoden

Dette er kategorien de tradisjonelle kaffetrakterne havner i. Men det er ikke bare den gamle kaffetrakteren din som kan dryppe. Du kan rett og slett ta saken i egne hender! Det er dette som kalles håndbrygging.

Flere produsenter, som Hario, Chemex og Kalita, tilbyr filterholdere som kan settes over en tom kopp, eller en serveringskanne om du skal brygge mye kaffe.

Du setter et filter i holderen, har oppi kaffe og heller (nesten) kokvarmt vann gradvis over kaffen. Vannet blander seg med kaffen og ned i koppen eller kannen drypper det drikkeklar kaffe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer