Boligpris

Her er kvadratmeterprisen høyest og lavest i Europa

Se hvordan boligprisen i Norge stiller seg sammenlignet med andre europeiske land i fersk statistikk.

BILLIG Å BO: Lei av kulde og kjempehøye boligpriser? Da er kanskje Portugal stedet for deg, som med sine 1088 euro per kvadratmeter har lavest kvadratmeterpris av 16 europeiske land Deloitte har sammenlignet. Bildet er fra hovedstaden Lisboa. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BILLIG Å BO: Lei av kulde og kjempehøye boligpriser? Da er kanskje Portugal stedet for deg, som med sine 1088 euro per kvadratmeter har lavest kvadratmeterpris av 16 europeiske land Deloitte har sammenlignet. Bildet er fra hovedstaden Lisboa. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Nylig la Deloitte fram sin årlige eiendomsindeks, som sammenligner boligpris og -marked i 16 europeiske land.

Norge er inkludert for første gang, og debuterer med å toppe listen som det landet med høyest kvadratmeterpris i undersøkelsen. Gjennomsnittlig pris per kvadratmeter i det norske boligmarkedet er 4043 euro, altså rundt 40.957 kroner.

Frankrike og Storbritannia kaprer andre- og tredjeplassen, mens nederst med lavest kvadratmeterpris blant landene som er sammenlignet, er Portugal med 1088 euro (cirka 11.021 kroner) per kvadrat.

Komplett oversikt over kvadratmeterprisen finner du lenger ned i saken.

- Vanskelig å sammenligne land

I Deloittes Property Index fra i fjor, der Norge ikke var med, toppet Storbritannia, Frankrike og Tyskland listen over landene med høyest kvadratmeterpriser.

Erik Lundesgaard, kommunikasjonssjef i Eiendom Norge, påpeker imidlertid at det er metodiske utfordringer ved å sammenligne boligprisstatistikker på tvers av landgrensene, siden de kan ha både ulik metode og datatilfang. I tillegg til at det kan være store nasjonale, regionale og lokaler forskjeller i boligmarkedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer