Her er materialene billigst

Skal du bygge terrasse i sommer? Du kan spare 1.500 kr på noen få kvadratmeter.

Skal du bygge terrasse i sommer? Det er mye å spare på å kjøpe materialene riktig sted. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Skal du bygge terrasse i sommer? Det er mye å spare på å kjøpe materialene riktig sted. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange skal bruke sommeren til å forbedre uteområdene og bygge en terrasse eller platting. Vår minipristest viser at det ikke er likegyldig hvor du kjøper materialene.

- Til en enkel platting trenger man som regel dragere, bjelker, terrassebord og -skruer. I tillegg kommer selve fundamentet som vil variere etter hvor terrassen skal bygges, sier byggmester Trond Nilsen i Drammen.

Så mye koster det

I vår test har vi tatt utgangspunkt i en terrasse på cirka 10 kvadratmeter. Til denne trenger vi cirka 20 meter dragere, 20 meter bjelker, 100 meter terrassebord og cirka 200 terrasseskruer. Materialene i vår pristest er trykkimpregnert og fra 1. sortering. Kvaliteten på skruene kan variere noe fra sted til sted, fordi ikke alle fører samme typer skruer.

Fordi de lokale forskjellene er store, har vi testet byggekjeder på to ulike kanter av landet, denne gangen valgte vi Øst- og Vestlandet.

Følgende byggevarekjeder er med i testen:

  • Montér
  • Byggmakker
  • Maxbo
  • Bygger'n
  • Byggkjøp
  • Byggmax
  • Smart Club (bare Oslo)
Vi har også testet to frittstående utsalg:
  • H.C Thaugland Trælastforretning (Oslo)
  • Bygg 24 (Bergen)
Trykk på kolonneoverskriftene for å sortere tabellenI testen har vi basert oss på standard meterpris, men merk deg at noen av utsalgene gir rabatter på større bestillinger. Det vil alltid være lurt å be om et tilbud før du handler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer