Her er miljøTV-en

Samsungs nye LED TV-er er de første som får Svanemerket.

Her er miljøTV-en
Publisert
Sist oppdatert

De nye LED-modellene har et ekstremt lavt energiforbruk og er også helt uten kvikksølv. Skjermene kommer i størrelsene 40, 46 og 55 tommer.

– Ved å kjøpe en svanemerket flatskjerm tar du et klimasmart valg samtidig som du tar et samfunnsansvar, sier Alvhild Hedstein i Miljømerking i en pressemelding.

FlatTV-en har vært gjennom en uavhengig granskning for å kvalifisere til Svanemerket. Egenskapene som har bidratt til miljømerket er blant annet:

  • lavt energiforbruk, både i bruk og standby-modus
  • lave nivåer av miljø- og helsefarlige kjemikalier
  • fri for kvikksølv
  • smale modeller krever også færre materialer.
– Samsung viser at de ligger foran når det gjelder miljøarbeid. Svanemerkingen gir forbrukerne muligheten til å ta et bedre miljøvalg når de kjøper flatskjerm, sier Hedstein i pressemeldingen.

Men ikke tro alt de sier...

I pressemeldingen står det nemlig også at den slanke TVen innebærer "mindre materialbruk og dermed redusert ressursbruk i forhold til transport og emballasje", og her er ikke vår TV-ekspert overbevist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer