Drikkevann fra krana

Her er Norges beste drikkevann

125 vannkilder er testet og 18 områdevinnere er kåret. De skal kjempe om tittelen «Norges beste drikkevann» i en finale neste uke.

NORGES BESTE DRIKKEVANN: Det er kåret 18 vinnere i ni regioner - og snart skal alle disse møtes i en stor finale for å kåre det aller beste drikkevannet i hele Norge. Finner du vannverket ditt i lista med områdevinnere? Foto: Shutterstock/NTB scanpix
NORGES BESTE DRIKKEVANN: Det er kåret 18 vinnere i ni regioner - og snart skal alle disse møtes i en stor finale for å kåre det aller beste drikkevannet i hele Norge. Finner du vannverket ditt i lista med områdevinnere? Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF) kårer Norges beste drikkevann.

Konkurransen har blitt arrangert siden 2001 og arrangeres hvert 3. år. Alle landets 880 vannverk som oppfyller kravene til kundegrunnlag, inviteres til å være med i konkurransen - men det er altså opp til de enkelte vannverkene hvorvidt de ønsker å delta.

Ni områdevinnere

Kjell M. Jacobsen ved NKF forteller til Dinside at det i år var 128 påmeldte - men at de endte opp med 125 deltakere til slutt.

Konkurransen har pågått gjennom 2017 og 2018, og har blitt arrangert med ni regionale semifinaler - som skal kulminere i en stor landsfinale nå 5. mars.

Det er de regionale vinnerne som møtes i finalen. Det er to klasser: En klasse for kranvann fra vannverk som får vannet sitt fra overflatevann og en klasse for dem som får vannet sitt fra grunnvannskilder.

Vann fra grunnvannskilder regnes som det beste, fordi det krever minst behandling før det sendes ut til forbrukerne. Etter at grunnvann utklasset overflatevann i de to første konkurransene, besluttet arrangørene at det måtte være to separate klasser for disse to vanntypene, fordi forskjellene er så store.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer