Husvask og julerengjøring

Her er panikknappen!

Får du gjester i jula og har ikke ryddet helt klart enda? Vi har samlet sammen noen supre tips som gjør julavasken litt kjappere.

START NÅ: Nå begynner du å få dårlig tid med julevasken, dersom du ikke allerede er i gang. Vi har tipsene som kan hjelpe deg! FOTO: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB
START NÅ: Nå begynner du å få dårlig tid med julevasken, dersom du ikke allerede er i gang. Vi har tipsene som kan hjelpe deg! FOTO: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lille julaften og får du gjester på besøk i kveld eller i morgen, begynner det å haste med julevasken. Her er en grei sjekkliste over de viktigste tingene du bør gå over med vaskekluten... NÅ!

Vi har spurt vaskeekspert i Klar, Bengt Johannessen om hans vasketips i travle timer før besøket kommer.

– Hva er viktigst å prioritere dersom man har litt knapt med tid?

– Jeg ville prioritert toalett og kjøkkenet. Lukk døra til soverommet og vaskerommet, så trenger du ikke tenke på dem. Kjøkkenet og toalettet er vanskelig å skjule. Vask bord, benkeplate og andre synlige overflater på kjøkkenet, og vask speil, vasken, toalettet og dusjdørene på badet - så har du kommet langt, sier han og legger til:

– Hvis du rekker å vaske gulvene, kan du nynne de kjente strofene fra Julekveldsvisa før du tar en velfortjent juleferie.

Kjøkkenet

Det aller viktigste på kjøkkenet i jula er å sørge for at overflatene jevnlig blir vasket over, med all tilberedningen av mat.

Det er også lurt å gå over ovnen en god gang før du setter i gang med tilberedningen av julematen. Siden julemat gjerne hygger seg i ovnen noen timer, kan det gjøre at eventuelle rester tørker inn til enda vanskeligere flekker og i verste fall sprer en svidd matlukt over hele huset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.