Husvask og julerengjøring

Her er panikknappen!

Får du gjester i jula og har ikke ryddet helt klart enda? Vi har samlet sammen noen supre tips som gjør julavasken litt kjappere.

START NÅ: Nå begynner du å få dårlig tid med julevasken, dersom du ikke allerede er i gang. Vi har tipsene som kan hjelpe deg! FOTO: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB
START NÅ: Nå begynner du å få dårlig tid med julevasken, dersom du ikke allerede er i gang. Vi har tipsene som kan hjelpe deg! FOTO: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lille julaften og får du gjester på besøk i kveld eller i morgen, begynner det å haste med julevasken. Her er en grei sjekkliste over de viktigste tingene du bør gå over med vaskekluten... NÅ!

Vi har spurt vaskeekspert i Klar, Bengt Johannessen om hans vasketips i travle timer før besøket kommer.

– Hva er viktigst å prioritere dersom man har litt knapt med tid?

– Jeg ville prioritert toalett og kjøkkenet. Lukk døra til soverommet og vaskerommet, så trenger du ikke tenke på dem. Kjøkkenet og toalettet er vanskelig å skjule. Vask bord, benkeplate og andre synlige overflater på kjøkkenet, og vask speil, vasken, toalettet og dusjdørene på badet - så har du kommet langt, sier han og legger til:

– Hvis du rekker å vaske gulvene, kan du nynne de kjente strofene fra Julekveldsvisa før du tar en velfortjent juleferie.

Kjøkkenet

Det aller viktigste på kjøkkenet i jula er å sørge for at overflatene jevnlig blir vasket over, med all tilberedningen av mat.

Det er også lurt å gå over ovnen en god gang før du setter i gang med tilberedningen av julematen. Siden julemat gjerne hygger seg i ovnen noen timer, kan det gjøre at eventuelle rester tørker inn til enda vanskeligere flekker og i verste fall sprer en svidd matlukt over hele huset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer