Smart på kjøkkenet

Her er saksen genial!

Uansett hvor god du er med kniven, noen ganger er det bedre å bruke saks. Mye bedre.

KLIPP I VEI: Om du ikke er glad i kutte ting med kniv kan du faktisk finne fram saksa, og med den kan du finhakke både det ene og det andre. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få ting som slår en skikkelig god kjøkkenkniv, men i dag ønsker vi å slå et lite slag for et av de mest undervurderte kjøkkenredskapene: Saksen.

Det er ingen steder vi bruker saksen vi ikke kunne brukt en kniv. Det er likevel mange gode grunner til å finne fram saksen. Og da snakker vi ikke om å åpne en posesuppe.

Det kan føles litt som å jukse, og du må gjerne si det. Men vi klipper med god samvittighet - og kanskje med enda bedre samvittighet etter vi oppdaget at også verdens mest kjente hobbykokk, kokebokforfatter, matskribent og tv-personlighet Nigella Lawson også flittig bruker saksen.

Tid, presisjon, mindre oppvask

En av de tingene vi bruker saksen mest til er å klippe kjøtt, som kyllingfilet og bacon. Da hopper vi lett over trinnet der man kutter opp på en skjærefjøl før kjøttet skal i gryta - og klipper kjøttet rett ned i panna.

Enklere blir det ikke - og kanskje ekstra praktisk for dere som tilbringer sommeren uten oppvaskmaskin eller på steder med begrenset tilgang på kjøkkenutstyr. Bare husk å vaske saksen godt før du klipper opp mat som ikke skal varmebehandles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer