Her er Samsungs første 4K Blu-ray-spiller

Er du også lei av å ha en 4K-TV uten å få utnyttet den fulle oppløsningen? Snart er ventetiden over.

HER ER DEN: Samsungs første 4K Blu-Ray spiller heter UBD-K8500, og kommer i begynnelsen av 2015. Foto: ØYVIND PAULSEN
HER ER DEN: Samsungs første 4K Blu-Ray spiller heter UBD-K8500, og kommer i begynnelsen av 2015. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om svært mange nordmenn den siste tiden har kjøpt seg en TV med 4K/UHD-oppløsning, er det fortsatt ikke mange av dem som får utnyttet TV-ens fulle kapasitet. Men nå begynner det endelig å skje noe.

Per dags dato er det nemlig kun Netflix av de store aktørene som tilbyr innhold med 4K-oppløsning, og da i en ganske så komprimert versjon. Og det stopper ikker der heller: Svært mange 4K-TV-er støtter nemlig ikke Netflix i 4K, og da er man altså utestengt fra det gode selskap.

Tidligere i år viste imidlertid Panasonic fram en prototype, og da vi gikk inn på Samsung-standen under årets IFA-messe fikk vi endelig bekreftelsen vi ventet på.

Dette er det vi vet så langt

Navnet er UBD-K8500, og spilleren vil bli lansert i Europa helt i begynnelsen av 2016. Noen pris ble foreløpig ikke gitt, men vi håper og tror at bransjen ikke priser den for høyt.

Som forventet vil Samsungs første 4K Blu-ray-spiller selvsagt ha 10 Bits fargedybde og HDR-støtte, samt kunne gjengi 60 bilder i sekundet.

HDR (= High Dynamic Range) betyr veldig kort fortalt at Blu-ray-spilleren vil gjengi detaljer i høylys og skygge bedre på kompatible 4K-TV-er, og blir ofte omtalt som en kraftig videreutvikling av 4K-formatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer