Her er sjøhyttene billigst

Se vestover for de billigste sjøhyttene.

HYTTE VED SJØEN? Ifølge en fersk statistikk fra Eiendom Norge, koster den typiske sjøhytta 2,8 millioner kroner - men i de dyreste området koster de 6 millioner kroner og i de billigste 1,65 millioner kroner. Svennevik, som er avbildet, ligger i Lindesnes kommune, som befinner seg i den nedre del av prissjiktet, kun slått av Risør, Øygarden, Holmestrand og Sandnes. Det er Sandnes som kan skilte med de laveste medianprisene blant de utvalgte stedene i prisstatistikken. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HYTTE VED SJØEN? Ifølge en fersk statistikk fra Eiendom Norge, koster den typiske sjøhytta 2,8 millioner kroner - men i de dyreste området koster de 6 millioner kroner og i de billigste 1,65 millioner kroner. Svennevik, som er avbildet, ligger i Lindesnes kommune, som befinner seg i den nedre del av prissjiktet, kun slått av Risør, Øygarden, Holmestrand og Sandnes. Det er Sandnes som kan skilte med de laveste medianprisene blant de utvalgte stedene i prisstatistikken. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Selv om Norden har åpnet seg for ferietørste nordmenn med en drøm om danske «bøffer» eller finsk vodka, melder meklerbransjen om «spinnville tilstander» og høyt tempo på hyttemarkedet.

Samtidig ber økonomene deg regne godt på alle utgiftene ved det å kjøpe og eie ei hytte - for det er mange flere utgifter enn kun selve kjøpsprisen du må regne med å betale, og «leiesummen per natt» kan bli høy:

  • En natt på hytta som du bruker 20 døgn i året, koster deg 3.375 kroner per døgn.
  • Bruker du hytta 60 netter i året, som er drøyt regnet hver helg og litt mer enn det, er prisen per døgn 1.125 kroner (se mer om regnestykket her).

Nå har Eiendom Norge kommet med en fersk rapport på sjøhyttemarkedet i Norge.

Rapporten avslører både hvilke områder som er de dyreste når det kommer til salgspris på hytter - og hvilke områder som utmerker seg med høyere salgstempo enn andre.

Ifølge den ferske rapporten, er det enorm prisforskjell på sjøhytter, avhengig av hvilket område de befinner seg:

  • Dyrest er det ifølge rapporten i Færder, hvor medianprisen er på 6 millioner kroner.
  • Billigst er det i Sandnes, med en medianpris på 1,65 millioner kroner.

Du kan se hele listen med dyreste og billigste områder lenger ned i artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer