Her er verdens beste LED-pærer

De beste LED-pærer for vanlig hjemmebruk er nå kåret.

VERDENS BESTE LED-LAMPER: Vinnerne av kåringen av verdens beste og mest energieffektive LED-lamper. Foto: SEAD/KRISTIN SØRDAL
VERDENS BESTE LED-LAMPER: Vinnerne av kåringen av verdens beste og mest energieffektive LED-lamper. Foto: SEAD/KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens mest energieffektive LED-pærer for hjemmebruk er kåret i den internasjonale konkurransen SEAD Global Efficiency Medal for belysning.

Konkurransen fokuserer på energieffektiviteten hos vanlige LED-pærer for bruk i vanlige husholdninger.

Vinnerpærene bruker 82 til 87 prosent mindre energi enn tilsvarende glødelampe og 25 til 44 prosent mindre elektrisitet enn tilsvarende sparepære.

LES OGSÅ: Bør du velge LED, halogen eller sparepære? Se vår store lampeguide

Her er vinnerne

Det er kåret to internasjonale vinnere, i tillegg til regionale vinnere.

Verdensvinneren er et produkt som heter Nanoleaf One, fra produsenten Nanoleaf (Nanoleaf One NL02-1200-3000K). Denne pæren har også vunnet en designpris i kåringen Reddot design award 2015, og lampen erstatter glødelpærer på 60 og 75 watt.

Vinneren innenfor kommende teknologi, er en erstatning for 100-watts lampene, og er fra amerikanske Cree (BA21-16050OMF-12DE26-1U100, Cree LED Lighting).

I klassen for kommersielt tilgjengelige LED-pærer i Europa, er det kinesiske Xiamen Yankon Energetic Lighting som går av med seieren (YKA60C2-9.5W)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer