Her er verdens dyreste kvadratmeter

Så du trodde du bodde deg i hjel i Norge? Se hva det koster folk å bo i andre storbyer.

Publisert
Sist oppdatert

Så du synes det er dyrt å kjøpe bolig i Norge? Vel, hva er 34.100 kroner per kvadratmeter (gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo i april, 2008 ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund) mot boligprisene i de store verdensbyene?

London dyrest

De fire dyreste stedene å kjøpe bolig i verden er, ifølge eiendsomskonsulenten Knight Frank, London, Monaco, St Jean Cap Ferrat i Frankrike og Courchevel, i hverfall hvis du vil shoppe bolig fra øverste hylle. Se bare:

 • I London koster en finere kvadratmeter bolig 339.070 kroner
 • Monacos boligkvadratmetre koster 322.471 kroner
 • St Jean Cap Ferrat 320.558 kroner
 • På skistedet Courchevel i Frankrike koster en kvadratmeter 257.956
 • Og jobber du i New York bør lønna være mye bedre enn hva den er her hjemme, i hvert fall hvis du ikke vil bo i bofelleskap.

  Ifølge New York Times boligsalgslister, var gjennomsnittsprisen for de 10 siste boligsalgene i New York på 1.138.500 dollar, eller 5.794.965 kroner (boligene lå spredt over Manhattan, Bronx, Brooklyn og Queens). Den samme avisen meldte i januar at en gjennomsnittlig New York-leilighet vil koste deg 1,4 millioner dollar, det vil si 7.126.000 kroner i dagens lave dollarkurs. Men det finnes også rimeligere boliger. Dinside.no fant en studioleilighet på 19 kvadratmeter i Brooklyn som kostet nøyaktig 200.000 dollar, i overkant av en norsk million, det vil si en kvadratmeterpris på 52.631 kroner.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer