Inneklima og bruk av luftfuktere:

- Her er vi helt uenige

FHI og Norges Astma- og Allergiforbund fraråder luftfuktere. Det er ikke bransjen enig i.

FUKTER LUFTA: En luftfukter er noe flere nordmenn har. Men er det egentlig nødvendig? Foto: Ahanov Michael / Shutterstock / NTB
FUKTER LUFTA: En luftfukter er noe flere nordmenn har. Men er det egentlig nødvendig? Foto: Ahanov Michael / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Luftfukter eller ikke? Det er det store spørsmålet. Sent i desember publiserte DinSide en sak der Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) forklarte at luftfuktere kan skape inneklima-problem.

NAAF forklarte dette ved at hvis du bor i et eldre hus, kan du raskere risikere å få muggsopp. Da vil luftfuktigheten fra luftfukteren kondensere på den kalde ytterveggen.

I stedet anbefalte fagsjef for inneklima Kai Gustavsen å senke temperaturen inne og ikke ha det så varmt.

– Kle på deg litt ekstra slik at temperaturen inne ikke blir for høy, noe som er bra for inneklimaet og lommeboka, oppfordret han.

Ikke enig

Jarle Karlsrud, daglig leder i Bedre Inneklima AS - en faghandel som blant annet selger luftfuktere - er imidlertid ikke enig i at man bør skrote luftfukteren.

– Artikkelen fraråder bruk av luftfukter, og slik vi oppfatter det er det en kategorisk avvisning av luftfuktere. Artikkelen ser kun på de negative konsekvensene av luftfukter, uten å ta stilling til alle de positive effektene en luftfukter kan ha, forklarer Karlsrud.

Bedre Inneklima AS er både importør og distributør av ulike typer luftfuktere, -rensere og avfuktere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer