Her får de ikke solgt

– Utrolig at ikke flere kaster et blikk litt øst for Oslo, mener arkitekten. Av: Charlotte Hauge / ABC Nyheter

STÅR TOMME: Arkitekt Kjell Reianes (bildet) synes det er rart at ikke flere ser etter bolig utenfor Oslo-området. Disse eneboligene i Ski står tomme. Foto: Geir H. Wiger
STÅR TOMME: Arkitekt Kjell Reianes (bildet) synes det er rart at ikke flere ser etter bolig utenfor Oslo-området. Disse eneboligene i Ski står tomme. Foto: Geir H. Wiger Vis mer

«Her er du omgitt av en atmosfære som gir ro i sjelen. Boligene ligger høyt og fritt i et nyetablert villaområde med flott utsikt», står det i prospektet til et av de nye husene som ligger for salg i Skotbu i Ski kommune.

Billig? Slik sjekker du om prisantydningen er for høy - eller lav.

Likevel går ikke salget som forventet. Seks, av totalt 28 planlagte, nye, arkitekttegnede eneboliger til tre millioner kroner står tomme.

Ordføreren i Ski kommune, Anne Kristine Linnestad, er overrasket over at ikke flere Oslo-folk vil flytte ut av byen til fordel for helt nye eneboliger på 170 kvadratmeter til 3,3 millioner.

– Alt er nært, og det tar bare litt over 30 minutter med tog inn til Oslo, sier Linnestad i en pressemelding.

Les også: Sparte 10 millioner på å pendle i 30 minutter (ekstern lenke)

Liten interesse

Ordføreren tror det finnes flere mennesker som ønsker å bo nærmere naturen - fremfor å bo midt i bykjernen i Oslo.

Verken ordføreren eller prosjektlederen i Follo Prosjekt, Geir Wiger, har noen god forklaring på hvorfor salget av eneboligene lar vente på seg.

Kommunen har brutt med de nasjonale føringene og etablert vei, skole og barnehage i tilknytning til Røis Gård. Det har blitt tilrettelagt for at yngre familier skal få nye hus til en ålreit pris, men ser likevel at det er liten interesse.

– Vi ser ingen annen forklaring enn at folk over hodet ikke kjenner til disse områdene, sier Geir Wiger.

Les også: Moderne hus tar livet av vedovnene(ekstern lenke)

Burde være mer attraktivt

Arkitekten bak husene, Kjell Reianes, har tegnet boliger over hele Norge. Han er sjokkert over den manglende interessen fra kjøperne og den lave tomteprisen i Ski kommune.

Reianes mener prisene på tomter er mye høyere rundt Drøbak, vest for Oslo og på Gardermoen. Follo-området burde være mer attraktivt.

Han har tegnet boligene i en enkel og nøytral stil, beregnet til å passe unge par med barn.

– Vi ser mange av de samme personene som kjøper en Skoda i stedet for Volkswagen og dermed får samme kvalitet til en lavere pris. I boligmarkedet gjør en slik tankegang enorm forskjell, men det er utrolig at ikke flere kaster blikket litt øst for Oslo slik som boligpolitikken er i dag, sier Reianes.

Les også: – Det som bygges i byen har jevnt over dårlig kvalitet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer