Her får du billigst gass

Det er 106 prosent prisforskjell mellom billigste og dyreste gasspåfyll. Ikke betal dobbel pris!

HALV PRIS: Ingen vits i å betale for mye, når du kan få gassen til hav pris ved å velge billigste utsalg. Men pass på: Det kan være lokale variasjoner i pris, og benytter du deg av rabatter eller klippekort, kan prisbildet endre seg når du har fylt flere ganger. Foto: Kristin Sørdal
HALV PRIS: Ingen vits i å betale for mye, når du kan få gassen til hav pris ved å velge billigste utsalg. Men pass på: Det kan være lokale variasjoner i pris, og benytter du deg av rabatter eller klippekort, kan prisbildet endre seg når du har fylt flere ganger. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Ihuga grillere griller hele året, men om du er blant de som pakker bort grillen om vinteren så er det i alle fall på høy tid å finne den frem igjen nå.

Tenker du å kjøpe en gassgrill, eller om du allerede har en, må du kanskje kjøpe gassflaske eller fylle gass i disse dager.

Vi har sjekket hva det koster å fylle gass og kjøpe ny gassflaske på 11 kjeder du kan finne mange steder i landet.

Og som du kan se av prisene nedenfor så er det store forskjeller:

På det billigste stedet kan du bytte inn en tom 10-kilos gassflaske og få en fylt i retur, for 199 kroner, mens dyreste sted tar 409 kroner.

Det er en prisforskjell på 106 prosent!

Velger du dyreste butikk, betaler du altså over dobbel pris.

Men pass på: Benytter du deg av klippekort-ordningen, vil pristaperen være en annen ...

Lokale prisvariasjoner

Vi har sjekket prisene hos kjeder som har butikker eller automater mange steder i landet. Mange har priser liggende på nett, mens andre ikke har det. For å være sikker på at vi har oppdaterte og korrekte priser har vi kontaktet kjedene direkte og bedt dem bekrefte prisene.

Noen kjeder oppgir kun en pris for hele landet, mens andre sier at prisen vil variere med konkurransesituasjonen på stedet.

Der det er snakk om varierende priser, har vi oppgitt laveste pris i tabellen, som er priser for Østlandet/Oslo-området.

Det viktige er uansett å være oppmerksom på at prisene kan svinge veldig mye - og at du bør sjekke prisene der du bor.

Billigst og dyrest gass

Som du kan se av prisene nedenfor:

  • Byggmakker er billigst for påfyll: Der koster påfyll av en 10 kilos komposittflaske med gass 199 kroner
  • Plantasjen er dyrest for påfyll: Der er prisen 409 kroner for innbytte

Men, prisbildet blir et annet dersom vi tar høyde for rabattordningene.

Vi har spurt alle kjedene om de har klippekort eller rabattordninger - og hva som gjelder for de ulike kjedene kan du se i tabellen nedenfor.

Det er egentlig kun Plantasjen som har en systematisk rabattordning. De gir hver 3. fylling gratis, om du har klippekort.

Dersom du benytter deg av dette, og kun bytter inn gassflaskene dine der, er det ikke lenger Plantasjen som er dyrest.

Etter tre fyllinger har du betalt 818 kroner hos Plantasjen. Etter like mange fyllinger har du betalt mer både hos Felleskjøpet, AGA, Circle K, Elkjøp, Montér, Maxbo og Gassautomat (om du ikke har betalt med Vipps hos Gassautomat, da er de billigere).

Dyrest etter tre fyllinger er Elkjøp, hvor du da har betalt 987 kroner. Deretter følger AGA og Gassautomat (dersom du betaler med kort og ikke Vipps).

Billigst etter tre fyllinger er fremdeles Byggmakker, og prisen er da 597 kroner.

Dinside har spurt Plantasjen hva de tenker om at de er dyrest for påfyll og nykjøp av flaske, og dette er hva de svarer:

- Vi har valgt å være konkurransedyktig på gass med vår rabattordning i form av klippekort, sier kategorisjef Hedda Frivold.

Billigst og dyrest ved nykjøp av gassflaske

Skal du kjøpe ny gassflaske, er Plantasjen dyrest. De tar 1339 kroner for 10 kilos komposittflaske med gass, inkludert gass.

Billigst er Gassautomat/Gasspesialisten, som tar 998 kroner for en ny flaske med gass. Nest billigst for nykjøp er Byggmax, som tar 1148 kroner for flaske og gass.

Her er prisene:

Prisene er innhentet 23. april 2020. Vi tar forbehold om lokale prisvariasjoner og prisendringer.

Forhandler Flaske Gass Flaske inkl gass Fylle-rabatt? Etter 3 fyllinger
Maxbo8892891178Nei867
Montér8892851174Nei?855
Gassautomat/ GasspesialistenSelger ikke29599815 % rabatt v Vipps-betaling. Da koster påfyll 250,75 kr.885 (752,25)
Elkjøp8493291178Nei987
Byggmax8992491148Nei747
ByggmakkerSelger ikke1991199Nei597
Coop9492491198Iblant 20 % med verdikupong747
Circle K9502791229Nei837
AGASelger ikke2991199Nei897
Plantasjen9304091339Klippekort, hvert 3. påfyll gratis818
FelleskjøpetSelger ikke2751172,5Nei825

Flaskebytte er uavhengig av kjøpssted

Det spiller ingen rolle hvor du har kjøpt flasken, når du skal levere inn for påfyll. Så lenge flasken er hel og pen, får du byttet den inn uavhengig av opprinnelse - og til en tilsvarende flaske.

Flere av kjedene Dinside har vært i kontakt med understreker at det er lokale forskjeller i pris, som følge av konkurransesituasjonen på stedet.

Det er også noen, som Montér, som understreker at det noen steder er gassautomater på utsiden av butikken - og at dette da er tjenester som leveres av en ekstern leverandør, og som ikke er noe som deres forhandler driver. Prisene og tilbudet i automatene vil det i disse tilfellene være den som drifter automaten, som er ansvarlig for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer