Her får du glødelamper til juletreet

De ørsmå lyspærene er unntatt fra glødelampeforbudet.

Med LED-belysning slipper du å bekymre deg for om du vil finne nye lyspærer om et par år. Men du må fortsatt slåss med kabelfloken om du ikke er nøyaktig når du pakker dem sammen. Foto: Panthermedia
Med LED-belysning slipper du å bekymre deg for om du vil finne nye lyspærer om et par år. Men du må fortsatt slåss med kabelfloken om du ikke er nøyaktig når du pakker dem sammen. Foto: Panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå i den siste uken før jul fikk vi en forespørsel fra en leser som var på jakt etter pærer til juletrelysene. Det var ikke lett å finne. Det som var lett å finne, var juletrestaker og juletrelys med glødelamper.

[At glødelampen er utfaset] sies det ingenting om, og julestaker, juletrelys selges fortsatt i butikkene, men ingen nevner at dersom én av pærene ryker kan hele stasen bare kastes, for det finnes ingen alternativ til disse pærene, skriver Nils V i en e-post til DinSide.

Problematisk nå som glødelampen er faset ut? Heldigvis ikke.

CFL, LED eller Halogen? Se hvilken pære du bør bruke hvor

Lov å selge juletrepærer

– Det er endel lamper som faller under kategorien spesialpærer, det vil si at det ikke finnes erstatningspærer. Så lenge det ikke finnes erstatningspærer, så kan vi levere glødelamper. Dette gjelder for de små juletrelysene, sier Øystein Owesen, daglig leder i designbelysning.no til DinSide.

På nettsiden deres finner vi ulike typer småpærer i både ny og gammel teknologi, og det er fullt mulig å få fatt i glødelamper til flere typer juletrebelysning, både inne og ute. Owesen peker imidlertid på at dette nok er på vei ut til fordel for LED. Fordelen med denne lystypen er blant annet at pærene ikke ryker så ofte, og at de er universale. Det er også færre varianter, og man trenger ikke tenke på for eksempel wattstyrke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer