Her får du mest bolig for pengene

Med en gitt pengesum får du aller mest plass i en enebolig i Oppland. Aller minst får du hvis du putter samme summen i en leilighet på Frogner i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes løgner, store løgner og statistikk. Og har du ikke forstått det tidligere, ser du det i alle fall hvis du leker deg med Eiendomsmegler-forbundets boligprisstatistikk for mai i år. Dette skyldes ikke at den lyver mer enn annen statistikk, men at gjennomsnittstall sjelden eller aldri viser hele sannheten.

Luresnitt?

Ta for eksempel leilighetsprisene i Norge. I gjennomsnitt koster en kvadratmeter leilighet i Norge 21.000 kroner. Ser man nærmere på grunnlaget for dette snittet, er spredningen fra 12.500 kvadratmeter i Hedmark til nærmere tre ganger så mye - 31.500 kroner per kvadratmeter - på Frogner i Oslo. Gjennomsnittsprisen er representativ for en eneste bydel i Oslo. I hele resten av landet flyter de virkelige prisene både langt over og langt under gjennomsnittet. Se hva kvadratmeterprisen for leiligheter er i din region her

Eneboliger billigst

Snittprisen for en kvadratmeter enebolig i Norge ligger på beskjedne 12.300 kroner. I Kristiansand og Lillehammer ligger prisene tett opptil gjennomsnittet, og en rekke regioner har priser som ligger i nærheten. Graver du deg inn i materien, vil du se at folk som bor i enebolig i Oppland og Hedmark kan glede seg over den aller største plass per krone i hele landet. Oslofolk havner som vanlig i bunnen av lista over antall kvadratmeter per krone i en enebolig. Se alle kvadratmeterprisene på eneboliger i landet her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer