Hyttepriser:

Her finner du de rimeligste hyttene

Er du fristet til å kjøpe hytte, trenger det ikke å koste deg flere millioner - hvis du ikke er for kresen på standard og beliggenhet.

500.000 KRONER: For en halv million kroner kan du få deg en hytte med innlagt vann og strøm i innlandet, som denne i Nord-Odal. Men som regel kommer ikke hytter i denne prisklassen uten kompromisser. Foto: Dagmar Lovise Ånerud / Inviso
500.000 KRONER: For en halv million kroner kan du få deg en hytte med innlagt vann og strøm i innlandet, som denne i Nord-Odal. Men som regel kommer ikke hytter i denne prisklassen uten kompromisser. Foto: Dagmar Lovise Ånerud / Inviso Vis mer
Publisert

I skrivende stund er det 434.809 hytter og fritidsboliger i Norge, og Ringsaker er kommunen med aller flest hytter i Norge, med 7.198, ifølge SSB. Antallet er stigende. Bare i løpet av de ti siste årene, har det blir 10,3 prosent flere slike boliger her til lands.

Ifølge tall fra Prognosesenteret, bygges det rundt 5.000 nye hytter hvert år. Legger vi til antall hytter som selges, arves eller skiftes, er det rundt 30.000 hytter som skifter eier i løpet av året.

- Vi har tall som viser at mellom 70.000 og 100.000 nordmenn har en drøm om hytte til en hver tid. Hver tredje realiserer drømmen, sier Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret.

Ifølge Øye finnes potensielle hyttekjøpere i alle aldre og samfunnslag, men gruppen mellom 45 og 55 år er den klart største. Disse har ofte god økonomi som følge av mye medgang på bolig- og arbeidsmarkedet i hele deres tid i arbeidslivet.

Det gjenspeiles også i prisene på hyttemarkedet, som har steget bratt de siste årene i de mest populære områdene ved sjøen. Aller mest populært er Vestfold, der hytte- og fritidsboligprisene i snitt lå på over 3 millioner kroner i 2018, ifølge SSB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer