Her forsvinner varmen

Smart dings finner varmeslukene for deg.

Her forsvinner varmen
Publisert
Sist oppdatert

Fryser du? I desember i fjor skrev DinSide om mulige kilder til varmelekkasjer og trekk, og om hvordan termografering kan bidra til å avdekke boligens problemområder. Dette er imidlertid en svært kostbar affære, men den håndholdte varmetapsdetektoren fra Black & Decker gjør den samme jobben på en litt annen måte - og til en brøkdel av prisen.

Fargekodet

Med TLD100 Thermal leak detector kan du skanne huset - og på displayet kan du følge med på temperaturen på de ulike stedene i boligen din. Området som skannes vil markeres med en sirkel med rødt, blått eller grønt lys, for å indikere hvilke områder som er spesielt varme eller kalde i forhold til referansetemperatur i selve rommet.

Prisen på apparatet er rundt 50 dollar (cirka 300 kroner) men det er foreløpig ikke å få kjøpt i Norge. Prøv utenlandske nettbutikker - og finner du ingen som sender til Norge (for eksempel vil ikke Amazon.com sende elektriske artikler til Norge), så kan du benytte deg av tjenester som omgår denne problemstillingen, som for eksempel Jetcarrier.

På tide å skifte vinduer? Store varmetap rundt og gjennom vinduer

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer