Monteringen av et lite drivhus er vanligvis problemfri, men hvis man ikke er forsiktig, kan den raskt bli et mareritt.
For å unngå denne fella, er det viktig å følge et konkret tips som sikrer en trygg og vellykket montering.
- Drivhus er genialt! Det forlenger en kort sommer, og vekstsesong for oss nordboere. Å strekke denne sesongen gjør at vi kan tyvstarte våren og strekke den utover høsten, forteller Kari Brekke i Mester Grønn til DinSide.
Hun forteller at en annen faktor er at drivhuset hjelper med å holde rådyrene, fugler og andre uønskede gjester unna.

- Dropp dette
- Kan fort bli et «kokeri»
Hun har også flere gode tips rundt driften av drivhuset.
- Sørg for god lufting når varmen kommer, varmen i et drivhus er intens, og det blir fort et «kokeri» hvis du ikke sørger for tilstrekkelig med lufting. Kan takparti eller glass fjernes permanent når sommervarmen kommer for fullt, ber hun folk spørre seg om.
Et annet tips er også å sørge for at man plasserer drivhuset på et smart sted.
- Vurder plassering, kan du plassere drivhuset nær en vannkilde, og et sted som gjør at du holder øye med det og ikke «glemmer prosjektet».
- Til slutt, du lykkes kanskje ikke med alt, helt sikkert ikke. Det handler litt om å feile og prøve. Men lykken er desto tørre når du kan høste din egen mat, og nyte den på en fin sommerdag.

Genialt tallerkentriks
Spesielt én felle man bør unngå
Ifølge Grønt Fokus som leverer drivhus til privatmarkedet er det én felle man spesielt bør unngå dersom man har bestemt seg for å sette opp et drivhus i hagen.
De forteller at før man begynner å montere et nytt drivhus er det vanlig å forberede grunnen til drivhuset.
- Man graver ut noe jord og fyller på med pukk og grus. Mange planlegger deretter å støpe seg en ringmur eller betongsåle, som sokkelen til drivhuset så kan festes til. Her går mange rett i fella, står det i en pressemelding.
- Mange velger å støpe fast drivhusets sokkel til ringmuren eller sålen med en gang. De har målt og fulgt monteringsanvisningen, og ser ingen grunn til å vente med festingen av sokkelen til underlaget. Men å støpe sokkelen fast med en gang vil ofte være en stor feil som kan gi unødvendige utfordringer etter hvert som monteringen av drivhuset skrider fram, forteller Gisle Mikkelborg, butikksjef hos drivhusleverandøren Grønt Fokus.

Ditt ansvar
Mister justeringsmuligheten
Mikkelborg forklarer at det som ofte skjer når man monterer drivhus er at man får behov for å trekke og dra i drivhuset for å få på plass skråstag i reisverket, og etter hvert glass- eller plastplater på vegger og tak.
- Dersom sokkelen allerede er støpt fast til underlaget mister man denne justeringsmuligheten, og det vil gjøre det svært vanskelig å få alle deler på plass, står der videre i pressemeldingen.
Hemmeligheten er nemlig å montere sokkelen og klargjøre den for faststøping, men det anbefales å utsette selve støpingen til hele drivhuset er ferdig montert.
- En annen viktig ting i denne sammenhengen er at man heller ikke bør stramme drivhusskruene for mye når man monterer. Ved å ha litt løsere skruer blir det lettere å kunne trekke og dra i drivhuset etter hvert. Så kan man heller gå over drivhuset og etterstramme alle skruer når drivhuset er helt ferdig, forteller Mikkelborg videre.