Sagtannet melbille er veldig vanlig å få på kjøkken. Det er også melsmalmott, tørrfruktsmalmott eller brødbille. De gjemmer seg i alle mulige kriker og kroker.
Maren Trones Christiansen jobber som biolog i Norsk Hussopp Forsikring. Hun mener enkelte steder peker seg ut som insektenes «hot spots» på kjøkkenet.
Her kan de finnes
Insektene kan gjemme seg overalt, men på kjøkkenet koser de seg ekstra mye.
- Spesielt sagtannet melbille er veldig liten, og kan være vanskelig å oppdage i starten. De er også flinke til å finne sprekker, kriker og kroker å gjemme seg i, ifølge Trones Christiansen.
De kan gjemme seg inne i små hyllehull i skapvegger, i sprekker og andre skuffer og skap. Det absolutt vanligste stedet å få insekter i er i åpnede melposer og andre tørrvarer som ikke oppbevares i tette beholdere. Også nøtteposer er det vanlig å finne insekter.
Men et «hot spot» for dyrene kan være brødristeren din.
- Brødrister kan være en «hot spot» for flere insekter. Her vil jo små smuler samles opp over tid. Dersom man ikke fjerner smuler, og brødristeren står ubrukt over en periode, vil dette være en «åpen buffet» for insekter som spiser tørrvarer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger