Her har boligprisene falt 12,9 prosent

Se hvor det fortsatt stiger.

Publisert
Sist oppdatert

Prisene på brukte boliger gikk opp med 0,1 prosent fra 1. til 2. kvartal 2008. Hittil i år har prisen på brukte boliger gått opp med marginale 0,5 prosent. Det viser ferske tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL). - Tallene viser at det ikke står så dårlig til i boligmarkedet som enkelte prognosemakere og andre forsøker å gi inntrykk av. Men det har utvilsomt vært en omstilling for mange aktører at flere års sterk prisvekst nå har blitt erstattet av utflating, sier seniorrådgiver i NBBL, Dag Rune Arntsen.

Boligprisene falt i juni

Vekst i vest

Prisen på brukte borettslagsboliger var nesten uendret i årets andre kvartal, men NBBL har registrert vesentlige regiionale ulikheter.

Boliger på Vestlandet, med unntak av Bergen og Stavanger, steg mest i vår, med hele 3,8 prosent. Boliger i de største byene har falt mest, med Tromsø i spissen, der prisene falt 3,4 prosent i andre kvartal.

Det siste året har prisene falt i de store byene, der snittprisen på borettslagsboliger har gått ned med 2,9 prosent, mens prisene i Tromsø falt mest det siste året, med svimlende 12,9 prosent. Det siste året er det på Vestlandet utenom Bergen og Stavanger, at prisene har steget mest, med 5,6 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer