Her har leiemarkedet eksplodert

Nord-Norge har hatt en voldsom vekst i antallet uteleieboliger.

Publisert
Sist oppdatert

Høstens store stopp i boligsalget har gitt utslag i leiemarkedet. Finn.no og andre, tilsvarende aktører har helt siden slutten av fjoråret rapportert om en betydelig økning av antallet boliger til leie.

I februar i år ble det lagt inn drøyt 7.000 leieobjekter på Finns boligdatabase, mot rundt 4.700 i samme måned i fjor. Antallet leieboliger har dermed gått opp nesten 50 prosent på ett år.

– Det indikerer at flere velger å leie ut boligen sin fremfor å selge, noe som er en naturlig følge av nedgangskonjunkturen vi er inne i. Kanskje er det også flere som velger å leie enn å kjøpe bolig nå, sier Lars Vangen Jordet, direktør i FINN eiendom.

LES OGSÅ: Nå kan du prute på husleien!

Opp 219 prosent

Nordland har hatt den prosenvis største økningen av antallet utleieboliger annonsert på Finn. I januar og februar 2009 lå det 219 prosent flere utleieboliger i denne delen av Norge enn i tilsvarende måneder for ett år siden.

Det er de nordligste fylkene som peker seg ut som områdene med høyest vekst av utleieboliger på markedet. Troms har hatt en oppgang på 181 prosent, mens Finnmark har opplevd en økning på 141 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer