Tåler ikke oppvaskmaskin

Her har vi gjort alt feil

Både kjøkkenredskapene og oppvaskmaskinen kan bli ødelagt.

TABBE: Flere typer kjøkkenredskap bør aldri vaskes i oppvaskmaskinen. Ekspertene avslører hvilke redskaper det gjelder her! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å slenge kjøkkenredskaper, kjørler og former i oppvaskmaskinen er lettvint og kjapt for å rengjøre utstyret grundig.

Men det er slett ikke alt utstyr som overlever oppvaskmaskinen over lengre tid - og motsatt: det er nødvendigvis ikke alt utstyr oppvaskmaskinen kan håndtere uten å bli ødelagt.

Så hvilke kjøkkenredskaper og utstyr gjelder dette?

Vi har fått svar fra fem eksperter!

Hold unna oppvaskmaskinen

Disse redskapene bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen:

Treredskaper: Skjærebrett, sleiver og bestikk i tre bør skylles og vaskes for hånd. Treet kan svelle og vri seg når det er vått eller fuktig. I oppvaskmaskinen kan høye temperaturer føre til sprekker der bakterier kan formere seg. Håndtak av tre kan falle av når limet løser seg opp.

Skarpe kvalitetskniver: Skarpe kjøkkenkniver, kokkekniver og bordkniver av spesielt høy kvalitet bør vaskes for hånd. I oppvaskmaskinen kan de bli sløve på grunn av saltet som finnes i oppvasktabletter eller av saltet du selv har tilsatt om du har hardt vann. Kniveggen vil slipes når den kommer borti andre produkter under maskinvasken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.