Tåler ikke oppvaskmaskin

Her har vi gjort alt feil

Både kjøkkenredskapene og oppvaskmaskinen kan bli ødelagt.

TABBE: Flere typer kjøkkenredskap bør aldri vaskes i oppvaskmaskinen. Ekspertene avslører hvilke redskaper det gjelder her! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å slenge kjøkkenredskaper, kjørler og former i oppvaskmaskinen er lettvint og kjapt for å rengjøre utstyret grundig.

Men det er slett ikke alt utstyr som overlever oppvaskmaskinen over lengre tid - og motsatt: det er nødvendigvis ikke alt utstyr oppvaskmaskinen kan håndtere uten å bli ødelagt.

Så hvilke kjøkkenredskaper og utstyr gjelder dette?

Vi har fått svar fra fem eksperter!

Hold unna oppvaskmaskinen

Disse redskapene bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen:

Treredskaper: Skjærebrett, sleiver og bestikk i tre bør skylles og vaskes for hånd. Treet kan svelle og vri seg når det er vått eller fuktig. I oppvaskmaskinen kan høye temperaturer føre til sprekker der bakterier kan formere seg. Håndtak av tre kan falle av når limet løser seg opp.

Skarpe kvalitetskniver: Skarpe kjøkkenkniver, kokkekniver og bordkniver av spesielt høy kvalitet bør vaskes for hånd. I oppvaskmaskinen kan de bli sløve på grunn av saltet som finnes i oppvasktabletter eller av saltet du selv har tilsatt om du har hardt vann. Kniveggen vil slipes når den kommer borti andre produkter under maskinvasken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer