Oppbevaring av egg

Her holder de lengst

Dette mener eksperten.

EGG: Hvordan du oppbevarer egg, kan påvirke smaken, ifølge den britiske TV-kokken James Martin. Foto: Cornelius Poppe / NTB
EGG: Hvordan du oppbevarer egg, kan påvirke smaken, ifølge den britiske TV-kokken James Martin. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en stund tilbake uttalte den britiske TV-kokken James Martin seg om at man ikke skal putte egg i kjøleskapet. Det sa han på det britiske morgenshowet «This Morning».

Ifølge Twistedfood, forklarer Martin at alle egg har porer. Dette betyr at de kan absorbere smaker som er i nærheten når eggene oppbevares i kjøleskapet.

Matprat skriver at eggeskall er porøst, og har rundt 8000 til 10 000 porer i hvert egg. Siden egget «puster», kan det lett ta til seg smak fra andre varer det lagres med i kjøleskapet.

Dersom du vil unngå krysskontaminering av smaken, foreslår Martin derfor å oppbevare eggene i romtemperatur.

Kortere holdbarhet

Til tross for at TV-kokken sitt råd er å ikke putte egg i kjøleskapet, er anbefalingen likevel en annen.

- I England bør de absolutt ikke oppbevare egg utenfor kjøleskapet på grunn av Salmonella, så det er en dårlig sak å promotere, mener seniorforsker Solveig Langsrud i Nofima.

- I Norge har vi ikke Salmonella i egg fra butikken, men holdbarheten er kortere om de oppbevares i romtemperatur, så anbefalingen min er å oppbevare egg i kjøleskap, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer