Her jakter Demi og Andrea på veggedyr

Hundene Demi og Andrea har en nese for veggedyr.

KAN REDDE DEG FRA EN STØRRE SANERING: Finner hundene spor etter veggedyr på et tidlig tidspunkt, kan det redde beboeren for en større sanering. Hundene kan brukes både til å finne hvor veggedyrproblemet er, og til etterkontroll etter sanering. Foto: KRISTIN SØRDAL/ANTICIMEX
KAN REDDE DEG FRA EN STØRRE SANERING: Finner hundene spor etter veggedyr på et tidlig tidspunkt, kan det redde beboeren for en større sanering. Hundene kan brukes både til å finne hvor veggedyrproblemet er, og til etterkontroll etter sanering. Foto: KRISTIN SØRDAL/ANTICIMEX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er jeg spent, jeg har hatt vondt i magen i hele dag, sier Renate Fimland da vi kommer til huset hennes sammen med Tor Iljar i selskapet DogPoint, og ikke minst hundene Demi og Andrea.

Demi og Andrea er spesialtrente hunder for søk etter veggedyr, maur og kadaver.

- Søk!

Iljar og hundene hans skal søke etter veggedyr hjemme hos Fimland. Hun har tilkalt Iljar i DogPoint for å gjøre et søk etter mulige veggedyr i boligen, etter at hun var blitt advart av noen besøkende om at de var redde for at de kunne ha hatt med seg veggedyr i bagasjen da de var på besøk.

- Søk, sier Iljar, og slipper første hund avgårde inn i huset.

Demi sprinter avgårde inn på soverommet til Renate Fimland. Hun snuser overalt; langs sengekanten, i hjørner og i garderoben. Så bærer det opp i stuen, hvor hun snuser seg rundt i sofa, tepper og langs kommoder og ellers alt av inventar i stuen.

Vel ute igjen, bytter Demi plass med Andrea, som foretar samme søk på soverom og stue. Iljar forteller at de stort sett alltid gjentar to søk, med to hunder uavhengig av hverandre - for å se om de markerer på samme sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer