Her kan du dusje helt trygt

Innovation Design dusjvegger fra MegaFlis skal være uknuselig.

Slutt på kuttskader: med laminerte glassdører fra MegaFlis, skal du kunne dusje trygt uten å være redd for at dusjen skal eksplodere. Foto: Kenneth Larsen/Produsenten
Slutt på kuttskader: med laminerte glassdører fra MegaFlis, skal du kunne dusje trygt uten å være redd for at dusjen skal eksplodere. Foto: Kenneth Larsen/Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To år tilbake skrev vi om Kenneth Larsen, som måtte operere venstre hånd etter at dusjveggen i glass eksploderte på uforklarlig vis.

Og det er dessverre hverken første eller siste gang dette har skjedd.

Herdet glass har en ekstrem styrke i overflaten, men skader i produksjon, transport og ved montering kan medføre spenninger som plutselig utløses med det resultatet at glasset uten forvarsel eksploderer.

Nå kan det se ut til at det endelig har kommet sikre dusjdører på markedet - i glass.

Badekar, dusjkabinett og servant: Så lenge skal de ulike delene av baderommet vare.

Skuddsikker teknologi

Norske MegaFlis AS har siden høsten 2009 jobbet med et sikkert alternativ. og har hentet inspirasjon fra teknologien som brukes i skuddsikre vinduer og i frontruter på biler. Produsenten beskriver produktet som uknuselig, og et fullgodt alternativ til vanlige dusjdører i herdet glass. Det skal altså ikke miste glansen, som kan være tilfellet med plast eller plexiglass.

Akkurat som glasset i frontruter på biler er glasset i disse dusjveggene laminert. Det spesialutviklete glasset er testet av Sintef Byggforsk etter normen NS-EN
12600. Testen fastslår styrken i glasset og produktet består testen med glans.

Er du sikker på du blir ren når du dusjer? Se hvordan du renser dusjslangen og hvordan du blir kvitt belegget på innsiden av dusjhodet

Konkurransedyktige priser

Produsenten av dusjveggen som eksploderte vi skrev om over, sa den gang til DinSide at en løsning for å forhindre dette ville være å laminere glasset, slik som er vanlig på blant annet bilglass. Dette er imidlertid så dyrt at han trodde det vil prise produktet ut av markedet. - Selv i biler er det kun frontruten som er sikret med film.

Vi finner imidlertid ikke prisene avskrekkende: Innovations Design dusjhjørner koster 4.495 kroner for 80 cm bredde og 4.995 for 90 cm; det vil si totalt 8.990; 9.490 eller 9.990 kroner for to, alt etter hvilken kombinasjon du velger. Rettelse: 4.495 kroner for 80+80 cm, 4.995 kroner for 90+90 cm.

Til sammenligning er det mulig å få kjøpt enkle dusjdører i glass fra rundt 1.500 kroner per stk; men de fleste koster fra rundt 3.000 kroner.

Pusse opp badet? Her er rørleggerens beste tips

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer