Her kan du dusje helt trygt

Innovation Design dusjvegger fra MegaFlis skal være uknuselig.

Slutt på kuttskader: med laminerte glassdører fra MegaFlis, skal du kunne dusje trygt uten å være redd for at dusjen skal eksplodere. Foto: Kenneth Larsen/Produsenten
Slutt på kuttskader: med laminerte glassdører fra MegaFlis, skal du kunne dusje trygt uten å være redd for at dusjen skal eksplodere. Foto: Kenneth Larsen/Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To år tilbake skrev vi om Kenneth Larsen, som måtte operere venstre hånd etter at dusjveggen i glass eksploderte på uforklarlig vis.

Og det er dessverre hverken første eller siste gang dette har skjedd.

Herdet glass har en ekstrem styrke i overflaten, men skader i produksjon, transport og ved montering kan medføre spenninger som plutselig utløses med det resultatet at glasset uten forvarsel eksploderer.

Nå kan det se ut til at det endelig har kommet sikre dusjdører på markedet - i glass.

Badekar, dusjkabinett og servant: Så lenge skal de ulike delene av baderommet vare.

Skuddsikker teknologi

Norske MegaFlis AS har siden høsten 2009 jobbet med et sikkert alternativ. og har hentet inspirasjon fra teknologien som brukes i skuddsikre vinduer og i frontruter på biler. Produsenten beskriver produktet som uknuselig, og et fullgodt alternativ til vanlige dusjdører i herdet glass. Det skal altså ikke miste glansen, som kan være tilfellet med plast eller plexiglass.

Akkurat som glasset i frontruter på biler er glasset i disse dusjveggene laminert. Det spesialutviklete glasset er testet av Sintef Byggforsk etter normen NS-EN12600. Testen fastslår styrken i glasset og produktet består testen med glans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer