Gratis leie av skiutstyr

Her kan du låne skiutstyr - helt gratis

Du trenger ikke bruke penger på nytt skiutstyr for å kose deg i skibakken. Det kan du nemlig låne helt gratis hos bedrifter i hele Norge.

GRATISTUR: Hvis du ikke fikk ski til jul, trenger du ikke gå til innkjøp av nytt utstyr. Dette får du låne helt gratis flere steder i landet. I artikkelen under får du vite hvor. Foto: Scanpix.
GRATISTUR: Hvis du ikke fikk ski til jul, trenger du ikke gå til innkjøp av nytt utstyr. Dette får du låne helt gratis flere steder i landet. I artikkelen under får du vite hvor. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Skisesongen er i gang for fullt, og er du en av dem som higer etter å svisje nedover alpinbakken eller nyte langrennsløypa, men mangler riktig utstyr, skal du vite at du slett ikke behøver å betale dyrt for å leie dette i dag.

Fungerer som et bibliotek

I hele Norge er det mange som tilbyr leie av skiutstyr helt gratis. Og, dette kan du låne i opp til syv dager i strekk.

- Man kan låne utstyret i én uke, det fungerer som et bibliotek. Når man først har registrert seg, kan man låne så mye man vil.

Det forteller Monica Vogt, daglig leder ved Utlånsordningen BUA.

Et slikt tilbud finnes over hele Norge, både i byer og tettsteder.

- Det finnes utstyrsordninger hvor man kan låne sport- og fritidsutstyr gratis i over 200 kommuner, sier Vogt.

Her kan du henvende deg

Mange av kommunene er med i BUA-nettverket, og oversikt finnes på bedriftens nettside Bua.io.

På hjemmesiden kan du se hvor du kan låne utstyr, åpningstider, adresser, hva som lånes ut og om det er tilgjengelig.

- Dersom du ikke finner din kommune på vår hjemmeside, kan du sjekke kommunens nettside eller Frivilligsentralen, tipser Vogt.

En god nyhet er at i løpet av vinteren og våren 2019 skal BUA-nettverket utvides med hele 18 nye utlånsordninger, bekrefter Vogt.

- Det er foreløpig ikke mulig å reservere utstyr, men det kommer også i løpet av 2019, forteller hun videre.

Utlån hos skisenter

Skal du leie komplett skiutstyr hos et skisenter, må du regne med å betale fra 300 kroner til opp mot 700 kroner for én dag.

Hos noen skisentre får du låne utstyret bare én dag, hos andre kan du låne i flere dager. Naturlig nok blir leien dyrere jo lenger du låner utstyret. Det er også prisforskjell i forhold til hvor avansert utstyret er.

Det kan, derimot, hende at flere skisentre etter hvert også vil tilby gratis utlån av utstyr.

Hos Liabakken Skisenter på Stovner, som eies og driftes på dugnad av Høybråten og Stovner IL, er de nemlig i gang med en slik ordning, og åpner opp tilbudet i januar 2019.

- Dette er en forsøksordning der det er mulig å låne skiutstyr gratis, det gjelder både alpin og langrenn. Det vil også være gratis å benytte heisen, sier Ole Edvard S. Weisæth, leder Liabakken Skisenter.

Det er Stovner bydel, Groruddalsatsingen, samt Høybråten og Stovner IL som sammen står for dette prosjektet.

- Tiltaket er etablert for å gi flere av beboerne på Stovner tilgang på skiutstyr og mulighet til å drive vinteraktiviet uten at det skal koste noe. Tiltaket er i første rekke rettet mot barn og unge i bydelen, men vi har også noe utstyr for voksne, opplyser Weisæth.

Nytt sportsutstyr

Du sparer ikke bare penger på å låne gratis skiutstyr, det kan også lette på samvittigheten at du slår et slag for gjenbruk, og dermed sparer miljøet.

Og brukt utstyr er nødvendigvis ikke synonymt med slitt utstyr:

- BUA-nettverket har fått tidenes julegave fra G-Sport og Intersport, som vi akkurat nå holder på å organisere: Sportsutstyr for millioner av kroner blir distribuert til syv forskjellige steder i landet denne uken, for deretter å bli hentet av 77 utstyrsordninger over hele landet, forteller Vogt.

-Da blir det enda mer utstyr å låne på nyåret for de som ikke har fått ski til jul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer