Her kan du sjekke om du kan bygge uten å søke

1. juli kommer de nye byggereglene.

SJEKK OM DU KAN BYGGE UTEN Å SØKE: En nettjeneste med 17 spørsmål du må svare på, skal gi deg svar på om du kan bygge uten å søke. Men du må selv huske å sjekke alle andre bestemmelser som kan begrense byggingen. Foto: SAMFOTO/NTB SCANPIX
SJEKK OM DU KAN BYGGE UTEN Å SØKE: En nettjeneste med 17 spørsmål du må svare på, skal gi deg svar på om du kan bygge uten å søke. Men du må selv huske å sjekke alle andre bestemmelser som kan begrense byggingen. Foto: SAMFOTO/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge de mye omtalte nye byggereglene som trer i kraft 1. juli, skal det bli enklere å bygge - uten å søke.

Dette er en sannhet med visse modifikasjoner. Det er nemlig ikke slik at alle kan bygge uten å måtte søke.

De nye byggereglene spesifiserer at du må sjekke reguleringsplanen som gjelder for det området der du bor. Der kan det nemlig ligge begrensninger.

LES OGSÅ: Dette kan du bygge uten å søke etter 1. juli

Få svar på 1-2-3

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK), som er nasjonalt kompetansesenter på bygningsområdet, har laget en veileder som skal gjøre det lettere for folk å finne ut av de nye byggereglene.

Veillederen, som du finner på DiBK sine nettsider, lar deg krysse deg gjennom et antall spørsmål ut i fra hvilket byggeprosjekt du har på gang. Og så kan du enkelt få svar på om ditt prosjekt er innenfor de nye byggereglene eller ikke.

Du må svare på ulike spørsmål, som hvor langt det er til nabogrensa, om gesimshøyden holder seg innenfor kravene for forenklet byggesak, og mye annet. Avslutningsvis får du svar om du kan gå i gang med prosjektet - eller om du faller utenfor den forenklede behandlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer