Her lar vi det støve ned

Nordmenn hopper gjerne over støvsugingen på soverommet og badet, viser fersk undersøkelse.

Når vi støsvuger tar vi gjerne de private gemakker til slutt - og det er også de som må lide om vi ikke får tid til å støvsuge alt på én gang. Foto: ifi.no
Når vi støsvuger tar vi gjerne de private gemakker til slutt - og det er også de som må lide om vi ikke får tid til å støvsuge alt på én gang. Foto: ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn har rene stuer og støvete soverom, viser en undersøkelse utført av Electrolux. Vi støvsuger oftere enn våre nordiske naboer, men bruker kortere tid hver gang vi støvsuger. Og soverommene våre nedprioriteres.

Synd, når vi vet at hybelkaniner trives godt på nettopp soverommet.

Dette kommer frem i Electrolux Global Vacuuming Survey 2013*, en undersøkelse om forbrukeres støvsugervaner fra den svenske elektronikkprodusenten.

For mens 39,8 prosent av nordmenn støvsuger mer enn én gang i uken, er tilsvarende tall i resten av Norden 33,3 prosent i Sverige, 35 prosent i Danmark og 23,1 prosent i Finland. Når det er sagt, er det ingen grunn til å klappe oss selv for mye på skulderen, vi ligger langt bak verdensgjennomsnittet på 49 prosent.

Er det så farlig, da? Hybelkaniner er et sunnhetstegn

Prioriterer oppholdsrom

Undersøkelsen viser også at vi prioriterer oppholdsrom, som stue og kjøkken, og nedprioriterer bade- og soverom. Mer enn en av tre støvsuger badet minst, mens en av fem svarer soverommet på spørsmål om hvilket rom de mest sjelden støvsuger. Tilsvarende tall for soverommet er 13,1 prosent i Sverige, 11,1 prosent i Danmark og 8,4 prosent i Finland - og 14 prosent i snitt på verdensbasis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer