Boligprisstatistikk september 2019

Her øker boligprisene mest

I september steg boligprisene med 0,2 prosent korrigert for sesongvariasjoner, landet sett under ett.

STERKEST: Oslo hadde sterkest 12-måneders vekst med 4,7 prosent, ifølge Eiendom Norges september-tall. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STERKEST: Oslo hadde sterkest 12-måneders vekst med 4,7 prosent, ifølge Eiendom Norges september-tall. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene falt nominelt med 1,1 prosent i september, men steg med 0,2 prosent sesonkorrigert, viser nye tall fra Eiendom Norge.

- Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i september. Vi er nå inne i den lengste sammenhengende perioden med moderat prisvekst i boligprisstatistikkens historie. Dette er god nytt for norsk økonomi, norske boligeiere og førstegangskjøpere, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Sterkest og svakest

Boligprisstatistikken for september viser at sterkest sesongkorrigert prisutvikling var i Asker og Bærum, samt Romerike, med en oppgang 0,9 prosent.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger med omegn med en nedgang på 0,5 prosent.

Oslo hadde sterkest 12-måneders vekst med 4,7 prosent, mens Stavanger nok en gang hadde den svakeste utviklingen med en nedgang på 0,7 prosent.

– De regionale forskjellene i boligprisutviklingen gjennom 2018 og 2019 er langt mindre enn tidligere år, og hele det norske boligmarkedet er preget av moderat prisvekst og stor aktivitet. Etter vårt skjønn tilsier denne utviklingen at boliglånsforskriften, som nå er oppe til ny vurdering, bør beholdes i dagens form uten større justeringer, avslutter Dreyer.

Prissensitivt marked

DNB Eiendoms leder Terje Buraas sier han er litt overrasket over at den sesongjusterte prisveksten ikke ble høyere.

-September er imidlertid en måned der boligprisene normalt synker, noe som har skjedd de siste ti årene. Det er fortsatt moderat prisvekst i boligmarkedet, og boligprisene har aldri vært så stabile som nå, sier Buraas til NTB.

Ifølge ham preges markedet av at flere sitter på gjerdet enn før. Boligmarkedet nå er ekstremt prissensitivt, og prises ikke boligene riktig, blir de liggende uten interesserte kjøpere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer