Boligprisstatistikk september 2019

Her øker boligprisene mest

I september steg boligprisene med 0,2 prosent korrigert for sesongvariasjoner, landet sett under ett.

STERKEST: Oslo hadde sterkest 12-måneders vekst med 4,7 prosent, ifølge Eiendom Norges september-tall. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STERKEST: Oslo hadde sterkest 12-måneders vekst med 4,7 prosent, ifølge Eiendom Norges september-tall. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene falt nominelt med 1,1 prosent i september, men steg med 0,2 prosent sesonkorrigert, viser nye tall fra Eiendom Norge.

- Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i september. Vi er nå inne i den lengste sammenhengende perioden med moderat prisvekst i boligprisstatistikkens historie. Dette er god nytt for norsk økonomi, norske boligeiere og førstegangskjøpere, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Sterkest og svakest

Boligprisstatistikken for september viser at sterkest sesongkorrigert prisutvikling var i Asker og Bærum, samt Romerike, med en oppgang 0,9 prosent.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger med omegn med en nedgang på 0,5 prosent.

Oslo hadde sterkest 12-måneders vekst med 4,7 prosent, mens Stavanger nok en gang hadde den svakeste utviklingen med en nedgang på 0,7 prosent.

– De regionale forskjellene i boligprisutviklingen gjennom 2018 og 2019 er langt mindre enn tidligere år, og hele det norske boligmarkedet er preget av moderat prisvekst og stor aktivitet. Etter vårt skjønn tilsier denne utviklingen at boliglånsforskriften, som nå er oppe til ny vurdering, bør beholdes i dagens form uten større justeringer, avslutter Dreyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer