Leie bolig

Her øker leieprisene mest

I landets største byer holdt leieprisene seg stort sett stabile i oktober, med noen unntak, ifølge tall fra Utleiemegleren.

STIGER: I Stavanger stiger leieprisene godt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STIGER: I Stavanger stiger leieprisene godt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag la Uteleiemegleren fram ny statistikk over leieprisene i norske byer.

Tallene viser både oppgang, nedgang og stabile leiepriser i norske byer - og i en av byene har det vært oppgang i prisene på over 10 prosent.

Daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck, sier at det er best respons på ett- og toromsleiligheter i hovedstaden. Det er også interesse for leiligheter som egner seg for kollektiv, noe som er uvanlig for årstiden.

- Vi opplever at flere som ikke får solgt vurderer utleie og vi har hatt mange slike henvendelser i det siste, sier hun i en pressemelding.

Opp og ned i Oslo

Det kostet nå i snitt 10.385 kroner per måned å leie en ettroms leilighet i Oslo, noe som er en oppgang på 3,5 prosent fra forrige måned og en oppgang på 8,6 prosent fra i fjor.

For en toroms kostet det i snitt 13.000 kroner måneden å leie. Dette er en nedgang på 2,3 prosent sammenlignet med forrige måned, men en oppgang på 4,5 prosent fra i fjor.

En treroms leilighet i Oslo koster nå i snitt 16.136 kroner å leie i måneden, en nedgang på 4,3 prosent fra forrige måned, og opp 0,3 prosent fra i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer