Leie bolig

Her øker leieprisene mest

I landets største byer holdt leieprisene seg stort sett stabile i oktober, med noen unntak, ifølge tall fra Utleiemegleren.

STIGER: I Stavanger stiger leieprisene godt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STIGER: I Stavanger stiger leieprisene godt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag la Uteleiemegleren fram ny statistikk over leieprisene i norske byer.

Tallene viser både oppgang, nedgang og stabile leiepriser i norske byer - og i en av byene har det vært oppgang i prisene på over 10 prosent.

Daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck, sier at det er best respons på ett- og toromsleiligheter i hovedstaden. Det er også interesse for leiligheter som egner seg for kollektiv, noe som er uvanlig for årstiden.

- Vi opplever at flere som ikke får solgt vurderer utleie og vi har hatt mange slike henvendelser i det siste, sier hun i en pressemelding.

Opp og ned i Oslo

Det kostet nå i snitt 10.385 kroner per måned å leie en ettroms leilighet i Oslo, noe som er en oppgang på 3,5 prosent fra forrige måned og en oppgang på 8,6 prosent fra i fjor.

For en toroms kostet det i snitt 13.000 kroner måneden å leie. Dette er en nedgang på 2,3 prosent sammenlignet med forrige måned, men en oppgang på 4,5 prosent fra i fjor.

En treroms leilighet i Oslo koster nå i snitt 16.136 kroner å leie i måneden, en nedgang på 4,3 prosent fra forrige måned, og opp 0,3 prosent fra i fjor.

Stiger i vest

I Bergen og Trondheim var det liten endring i leieprisene i oktober.

For en toroms i Bergen kostet det i snitt 10.749 kroner i månedsleie, som er en nedgang på 1,4 prosent fra forrige måned. I Trondheim kostet en toroms i gjennomsnitt 11.340 kroner måneden, en nedgang på ett prosent fra måneden tidligere.

Stavanger, derimot, hadde en oppgang på hele 10,2 prosent for å leie en toromsleilighet, som i oktober hadde en leiepris på 9.824 kroner måneden i gjennomsnitt.

- Sett i lys av at det er relativt få ledige boliger i markedet, antar vi at leieprisene vil holde seg godt de siste månedene av året, hvor vi normalt ser en nedgang i leieprisene, sier Eirik Hauge, daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer